Fratele interlopului ucis la Galaţi dezvăluie: „Poliţia ştie cine l-a omorât pe Chiaburu. Nu se vrea să se facă dreptate în acest caz”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irimia Tănase, fratele lui Chiaburu, se teme pentru viaţa lui. Foto: Adrian Obreja
Irimia Tănase, fratele lui Chiaburu, se teme pentru viaţa lui. Foto: Adrian Obreja

Familia interlopului Maricel Nicolau susţine că poliţia muşamalizează cazul. Cu doar două zile înainte de a fi asasinat, Chiaburu a fost chemat în ţară, din Belgia, pentru a participa la un proces.

CITEŞTE ŞI:  Doliu în lumea interlopă gălăţeană/Chiaburu a fost cărat pe braţe pe ultimul drum

Reglare de conturi în lumea interlopă gălăţeană/Marcel Nicolau, zis Chiaburu a fost asasinat în centrul oraşului

Motivul asasinatului interlop: răzbunare pentru un autoturism incendiat în 2006

Dedesubturile reglării de conturi care a avut loc săptămâna trecută în centrul oraşului şi care a zguduit Galaţiul încep să iasă la suprafaţă. În timp ce reprezentanţii poliţiei pun totul pe seama unui simplu conflict spontan, familia lui Maricel Nicolau, zis şi „Chiaburu”, susţine că oamenii legii ascund adevărul.

Chiaburu, ultima judecată

Irimia Tănase, fratele lui Chiaburu, povesteşte cum a fost pregătit asasinatul.

„Chiaburu a fost chemat în ţară marţi seara ca să-l judece pentru acele incendieri ale casei lui Grafian şi maşina aia. Se ştia de la bun început că va fi omorât. Joi a fost sunat de Kalo, cel care l-a chemat din Belgia, şi l-a invitat la Restaurantul Chinezesc. Acolo a venit şi Grafian. Ăsta s-a supărat că nu vrea să stea cu duşmanul la masă, a plecat şi s-a întors după 10 minute cu incă 10 inşi. De atunci a început măcelul”, spune fratele lui Chiaburu.

Totodată, Irimia Tănase, mai spune cum a fost plimbat fratele său cu maşina prin oraş înainte de ajunge la spital, doar pentru a fi întârziată intervenţia medicilor.

„Au sărit pe el cu bâtele şi săbiile. A primit o lovitură de sabie chiar în creştetul capului care i-a despicat craniul. A mai fost înjunghiat de multe ori. A fost lovit cu bâtele de baseball. După ce a rămas lat, a fost băgat în maşină şi plimbat prin oraş aşteptând să moară. Oricum nu mai avea nicio şansă. Pierdea sânge încontinuu. Şi nici medicii nu mai aveau ce face, avea capul despicat”, mai spune fratele lui Chiaburu.
 
De altfel, medicii gălăţeni confirmă spusele lui Irimia Tănase.

Irimia Tănase spune că Valeriu Stănescu şi Aurelian Stănescu, fiul şi nepotul lui Grafian, nu sunt decât nişte „săgeţi” (persoane care au luat fapta asupra lor).



„Acei copii au fost într-adevăr de faţă, dar nu au avut nicio implicare. Nu sunt ei cei care l-au omorât. Ei sunt săgeţi, atâta tot. După asasinat au fost luaţi acasă de către Grafian şi li s-a spus: «Tu şi tu mergeţi la puşcărie». I-au fost tăiate degetele fiului său şi au plecat spre secţia 4, apoi împreună cu poliţiştii la spital”, adaugă fratele lui Chiaburu.

Poliţia, acuzată

Dezvăluirile făcute de familie despre cei implicaţi în acest caz de omor, dar mai ales cele la adresa poliţiştilor care anchetează crima, nu se opresc aici. Oamenilor legii li se aduc acuzaţii grave pornind de la faptul că încearcă să muşamalizeze cazul, până la faptul că ascund dovezi importante în dosar.

„Poliţia ştie cine l-a omorât pe Chiaburu. Nu se vrea să se facă dreptate în acest caz. Poliţiştii dau declaraţii despre starea lui de recidivă nu despre faptul acest om a fost omorât. Ancheta s-a făcut aşa cum s-a făcut. Poliţiştii care anchetează cazul au ascuns probe. Eu nu am primit nici în ziua de azi hainele lui Maricel. Hainele sunt dovezi importante în dosar. Pe ele se vede de câte ori a fost înjunghiat, se vede că a fost ciuruit de cuţite şi săbii. Aceste probe sunt ţinute deoparte de către poliţişti”, mai spune Irimel Tănase, fratele lui Chiaburu. 

„Unul din motivele pentru care poliţia procedează în felul acesta este faptul că în anul 1996, Chiaburu a avut tupeul să depună reclamaţie împotriva BCCO Galaţi. Atunci au căzut câţiva şefi. De atunci au început s apară toate aceste dosare fabricate”, mai spune revoltat Irimia Tănase.

fratele lui chiaburu



„Nu am nimic de pierdut”

Acestea sunt cuvintele pe care ni le-a spus fratele lui Chiaburu, cu o zi înainte de înmormântare, în legătură cu ameninţările pe care le-a primit de la cei care, aşa cum susţine el, i-ar fi luat viaţa lui Chiaburu.

„Am primit deja ameninţări cu moartea de la Grafian şi Kalo. Eu nu am nimic de pierdut. Aştept să văd ce o să se mai întâmple. I-au luat viaţa fratelui meu şi acum vor s-o ia şi pe a mea. Nu mă gândesc decât la aceşti trei copii care au rămas singuri acum”, a mărturisit bărbatul.

Reamintim că disputa dintre clanul Stăneştilor şi Maricel Chiaburu este una veche de aproape 15 ani. În plus, acest conflict are legături şi cu asasinarea, în 2008, a lui Marian Ivan, cel care a fost considerat liderul interlopilor din Galaţi.



irimia
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite