Motivul asasinatului interlop: răzbunare pentru un autoturism incendiat în 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din primele date furnizate de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi reiese că motivul uciderii interlopului Maricel Chiaburu este o răfuială privind incendierea unui autoturism al familiei asasinilor în anul 2006.

Mobilul crimei, aşa cum a declarat Ştefan Căpătan, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi, este dorinţa celor doi tineri de a se răzbuna.

„Aceştia se aflau în zona Trei Star (n.r - din cartierul Mazepa), când au primit un telefon prin care se spunea că un autoturism al familiei a fost incendiat în 2006 de către Maricel Nicolau. Cei doi au aflat că victima se află la Restaurantul Chinezesc şi s-au dus să-i ceară socoteală. Disputa a degenerat şi s-a ajuns la această crimă", a mai explicat Ştefan Căpătan.

Reamintim că Maricel Nicolau, cunoscut sub numele de Maricel Chiaburu, a murit aseară în urma a trei lovituri cu scaunul aplicate de Aurelian Gigi Stănescu şi a trei lovituri de cuţit primite de la Valeriu Stănescu.

„Cei doi autori au intrat în restaurantul Chinezesc şi au început o dispută cu cu Maricel Nicolau. Această dispută a degenerat, iar Valeriu Gigi Stănescu l-a lovit de trei ori cu un scaun pe victimă. Apoi şi Valeriu Stănescu l-a lovit cu cuţitul de trei ori. O dată în zona mânei dreptei şi de două ori în zona toracică. Loviturile în zona capului au fost cele care i-au cauzat decesul", a declarat Ştefan Căpătan, şeful Biroului de Crimă Organizată al IPJ Galaţi.

În urma efectuării necropsiei s-a concluzionat că moartea victimei a fost violentă, ea datorându-se traumatismelor cranio-cerebrale şi hemoragiei meningno-cerebrale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite