Caz incredibil la Galaţi: Mafia ţigănească dă ţepe statului chiar şi din mormânt!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda Financiară a descoperit că patronul unei firme evazioniste, un ţigan analfabet din Lieşti, era mort de câţiva ani în momentul producerii fraudei. Fiul şi nepoţii lui Ion Stănescu au fost trimişi în judecată, după ce s-a descoperit că ei au făcut afacerile în numele răposatului.

Citiţi şi:

EXCLUSIV/Clanul mafiot al lui Băhăian a lovit şi la Galaţi!

Comisarii financiari din Galaţi au descoperit o situaţie cu totul incredibilă la firma Dominant SRL din Lieşti: un mort care face afaceri şi care, mai mult, a şi ţepuit statul cu o sumă importantă!

Totul a ieşit la iveală în urma unui control de rutină, pornit de faptul că firma nu a depus de câţiva ani balanţele contabile, declaraţiile de impozit şi deconturile pentru TVA.

Patron doar cu numele

Ancheta a scos la iveală o uriaşă surpriză: patronul societăţii, Ion Stănescu, un bătrân de 90 de ani şi pe deasupra analfabet, conducea firma doar pe hârtie.

În realitate, fiul său şi cei doi nepoţi, Octavian Stănescu, Nelu Stănescu şi Costache Stănescu, se ocupau de afacerile derulate de SC Dominant SRL şi îl foloseau pe Ion Stănescu doar de faţadă.

Acest lucru a fost constatat ulterior şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Fiul şi nepoţii bărbatului nu s-au mulţumit să îl folosească drept paravan, ci au încercat să ascundă activitatea firmei, emiţând facturi fiscale şi chitanţe aparţinând altor societăţi comerciale administrate de romi din localitatea gălăţeană Lieşti.

Prejudiciul cauzat statului a fost estimat de comisarii financiari la 201.531 de lei.

Culmea este că Ion Stănescu a murit în 2004, dar familia a continuat să facă afaceri în numele lui.

Procurorii i-au trimis joi în judecată pe Octavian Stănescu, Nelu Stănescu şi Costache Stănescu pentru complicitate la evaziune fiscală iar aceştia riscă acum până la 15 ani de puşcărie.

Evaziunea fiscală este una dintre cele întâlnite infracţiuni în rândul populaţiei rome din localităţile Iveşti şi Lieşti.

„Lunar, propunem anchetarea penală pentru evaziune fiscală măcar a unei persoane de etnie romă", ne-a declarat comisarul-şef adjunct al Gărzii Financiare Galaţi, Alin Stafie.

Dosare penale pe bandă rulantă

În luna mai 2010 s-au ales cu dosare penale două persoane din Iveşti, iar în luna iunie alte cinci din comuna Lieşti după ce s-a constatat că patronii nu plăteau taxele şi impozitele către stat.

Reprezentanţii legumicultorilor acuză: „Mafia ţigănească din pieţe va fi cea favorizată!"

Un exemplu este firma Relmetserv SRL Iveşti, care exista doar pe hârtie. Anchetatorii nu l-au putut găsi pe administratorul Marin Mihăiţă iar în urma verificărilor s-a constatat că bărbatul a produs un prejudiciu de 253.484 de lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite