Tratament de criză la Primăria Galaţi/ 88.000 de euro pentru calculatoarele funcţionarilor plictisiţi de Solitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea cheltuie 88.000 de euro pentru cumpărarea a 80 de calculatoare destinate funcţionarilor plictisiţi de Solitare. Firma CG&GC Intelligent Technology, cea care a obţinut contractul, a refuzat să ne ofere informaţii despre configuraţia calculatoarelor.

CITIŢI ŞI:   Scandalos! Calculatoare superscumpe destinate doar împătimiţilor de jocuri, cumpărate pentru funcţionarii Primăriei Galaţi

Conform site-ului Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), administraţia municipală a cumpărat 80 de computere personale pentru care va plăti 88.372 de euro firmei CG&GC Intelligent Technology -filiala Galaţi. Un computer ajunge la „uriaşa” sumă de 4.786 de lei!
 
Secretomanie pe bani publici


Tot de pe SEAP aflăm şi o descriere succintă a achiziţiilor. Este vorba de  computere Personale care au instalate Microsoft Office Basic Edition 2007 OEM (versiunea în limba engleză) ServerMicrosoftWindows Server 2008 R2.

Pentru mai multe amănunte despre acest contract „generos”, am contactat reprezentanţii firmei câştigătoare. În momentul în care l-am rugat pe Vali David, directorul CG&GC Galaţi, să ne spună care este  configuraţia calculatoarelor pentru Primărie, ne-am lovit de un refuz categoric din partea acestuia: „Nu vă pot da nicio informaţie. Sunt date confidenţiale. Vorbiţi cu clientul”.

Un specialist IT pe care l-am consultat ne-a spus că un calculator care costă 4.736 lei se adresează în special programatorilor sau împătimiţilor de jocuri.

„Un calculator la un asemenea preţ poate fi numit şi avion. Funcţionează perfect. La acest preţ poate fi încorporat un procesor cu patru nuclee, minim patru giga memorie ram, placă video de ultimă generaţie de minim un giga ram, hard disk de un tera byte, monitor full HD, etc. Poţi face cu acest calculator absolut tot ce te taie capul. Un calculator personal cu o configuraţie bună care să permită activitatea de birou într-o instituţie publică se ridică la maxim 1.800 de lei”, ne-a spus specialistul.

De la viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco, am aflat că cele 80 de calculatoare sunt destinate funcţionarilor publici de la Centrul de Informare a Primăriei Galaţi de pe strada Fraternităţii.

Calculatoare pentru gameri

Consilierul local Viorel Trif ne-a declarat că suma este exagerat de mare şi nu se justifică în această perioadă de criză: „Suma este nepermis de mare. Un calculator bun poate fi cumpărat cu 2000 de lei. Preţul acesta este dublu. Probabil că sunt pentru gameri. Voi cere personal dosarul de achiziţie pentru a vedea exact ce fel de calculatoare sunt acestea”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite