Scandalos! Calculatoare superscumpe destinate doar împătimiţilor de jocuri, cumpărate pentru funcţionarii Primăriei Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform site-ului Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), administraţia municipală cumpără 80 de computere pentru care e dispusă să cheltuiască aproximativ 95.000 de euro (398.000 lei). Calculatoarele sunt destinate funcţionarilor publici din Primărie.

CITIŢI ŞI:   Bugetul Primăriei, ciuruit de infochioşc

Sporurile au murit, trăiască sporurile! 2.400 de lei pe an pentru „ţinută decentă”, la Primăria Galaţi

Aici sunt banii dumneavoastră! În plină criză, Primăria Galaţi dă prime de 15% din salariu

Nicoleta Manole, purtătorul de cuvânt al instituţiei, ne-a declarat că, în cursul zilei de miercuri, firmele participante la licitaţie au depus ofertele: „Ele sunt analizate, iar în maxim două zile se va cunoaşte câştigătorul”.

Valoarea estimativă fără TVA este de 398.000 de lei, asta înseamnă că un calculator ar ajunge la circa 4.900 lei, fără TVA.

Un specialist în domeniul IT ne-a explicat că suma este absolut imensă şi că  nu se justifică: „Un calculator personal cu o configuraţie bună care să permită activitatea de birou într-o instituţie publică se ridică la maxim 1800 de lei.

La un preţ de peste 4.000 de lei, computerul este unul de gamer, de pasionat al jocurilor foarte performante pe PC. Iar Office-ul Basic este destul de ieftin pentru că nu are decât programe gen Office sau Excel”.

În plus, trebuie ţinut cont că în cazul achiziţionării unui număr de 80 de calculatoare se acordă şi reduceri substanţiale, care ar face ca preţul să fie mai mic cu 10-20%.

Reamintim că, în 2009, Primăria Galaţi a mai achiziţionat 50 de laptopuri pentru consilierii locali. Valoarea acestora s-a ridicat la un miliard de lei vechi.

„Nu consilierii aveau nevoie, eu aveam nevoie!  În primul rând pentru că nu mai dau hotărârile de consiliu ziariştilor, iar în al doilea rând pentru că nu mai pregătesc topuri de hârtii pe care nu se uită nimeni”, a declarat - în legătură cu laptopurile destinate consilierilor locali - primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae.



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite