Iată ce vile şi-au tras foştii conducători ai mişcării sindicale din Galaţi! VIDEO ŞI GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi teoretic au salarii mici, liderii de sindicat au reuşit să acumuleze averi de invidiat. Case de vacanţă, firme şi afaceri cu patronatul caracterizează agoniseala liderilor sindicali

După Revoluţie, ocupaţia de lider de sindicat le-a oferit unor „băieţi isteţi" şi vocali prilejul de a se acumula averi importante. Printre persoanele aflate în astfel de situaţii se găsesc actuali sau foşti şefi de sindicat, printre care îi amintim pe Ilinca Diaconu, Marcel Oancea, Emil Mihăilă şi Ivancea Mănăilă.

GALERIE FOTO AICI

Vila Ilincăi Diaconu de la Vânători Foto   Corina Tăătaru


Eşti şef de sindicat, ai vilă


Unul din locurile prielnice pentru activitatea de sindicalist s-a dovedit a fi, de-a lungul timpului, cea de lider de sindicat la ArcelorMittal.
Ultimul exemplul este al Ilincăi Diaconu, cea care a fondat, alături de Gheorghe Tiber, Sindicatul „Solidaritatea".

Vila Ilincăi Diaconu de la Vânători Foto   Corina Tăătaru

CITIŢI ŞI:

ArcelorMittal Galaţi continuă să funcţioneze în pierdere, dar nu va mai reduce numărul angajaţilor

VIDEO- Din combinatul Arcelor Mittal de la Galaţi se fură cu TIR-ul

Angajat Arcelor Mittal: „E mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu"

Producţie de oţel în creştere la ArcelorMittal

Foto Ilinca Diaconu şi Gheorghe Tiber

Ilinca Diaconu şi Gheorghe Tiber


Foştii colegi de sindicat o acuză pe aceasta că se foloseşte incorect de banii mişcării sindicale.


„Şi-a construit o vilă la Vânători şi nu se întreabă nimeni de unde are banii. Ilinca Diaconu spune că are grijă de interesele oamenilor, însă are grijă doar de propriile interese", a declarat Marin Mititelu, vicepreşedinte în Sindicatul Naţional al Metalurgiştilor „Solidaritatea".


Am o vilă la Vânători, însă această a fost ridicată cu banii proprii. Am vândut un apartament din Galaţi şi acum fac naveta în Vânători. În ceea ce priveşte banii de la sindicat, eu nu am avut acces la ei. Gheorghe Tiber a cheltuit 13 miliarde de lei pe nu ştiu ce", a explicat Ilinca Diaconu.

Foto Emil Mihăilă

Emil Mihaila


Un alt cuplul de sindicalişti care au acumulat averi în timpul activităţii au fost Marcel Oancea şi Emil Mihăilă, foştii şefi ai FSS Metarom. Cei doi făceau afaceri cu patronatul combinatului, asigurând puii care se cuveneau siderurgiştilor.

Foto Marcel Oancea

Maricel Oancea


Oancea şi Mihăilă şi-au construit vile în comuna gălăţeană Şendreni. Mai mult Maricel Oancea a intrat în politică şi a devenit consilier local. Acesta nu a putut fi contactat pentru a ne preciza un punct de vedere.

Firme de pază


Un alt caz este al lui Ivancea Mănăilă, fost şef de sindicat pe platforma siderurgică până în anul 1995. Acesta a intrat în afaceri şi a înfiinţat firma de pază şi protecţie „DiAlfa", societate premiată în acest an de Patronatul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii datorită profitabilităţii sale pe 2009.


„Eu am fost până în 1995 în mişcarea sindicală. Nu am realizat niciun ban în mod necinstit din activitatea de lider de sindicat. Firma de pază am realizat-o după anul 2000, iar banii i-am avut din surse ale familiei
", ne-a declarat Mănăilă.

Vila Ilincăi Diaconu de la Vânători Foto   Corina Tăătaru

Cu ce meserii îţi faci vilă


Curios este că toţi aceşti lideri de sindicat au acumulat averi având la bază meserii care nu le-ar permite să-şi ridice vile.


Astfel, Ilinca Diaconu este lăcătuş, meserie care este răsplătită în ArcelorMittal cu maxim 1.500 după ce s-au acumulat maximul de exeperienţă.
Marcel Oancea a fost un simplul electrician, cu toate acestea este un om prosper care nu duce lipsa zilei de mâine.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite