ArcelorMittal Galaţi continuă să funcţioneze în pierdere, dar nu va mai reduce numărul angajaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul siderurgic de la Galaţi
Combinatul siderurgic de la Galaţi

Capacitatea de producţie a colosului siderurgic de la Galaţi este folosită doar la 65%, cel mai prost sector fiind cel de tablă groasă.Deşi ArcelorMittal nu a ieşit din criză, siderurgiştii nu-şi vor mai pierde locurile de muncă, iar investiţiile în mentenanţă vor fi mai mari decât cele din 2009.

Citeşte şi: Garda de Mediu: ArcelorMittal are de îndeplinit 35 de investiţii în protecţia Mediului

ArcelorMittal/Ionel Borş a fost numit director peste toate firmele din România ale grupului

Criza economică le crează mari probleme managerilor combinatului gălăţean. Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, a estimat că, în 2010, va fi utilizată 65 % din capacitatea de producţie, mai mult decât anul trecut când s-a produs cu 40%.din capacitate.


Producţia generală estimată pentru 2010 este de 2,2 milioane de tone de oţel", a declarat Thierry Le Gall.


Investiţii de 60 de milioane de euro
Pentru a ajunge la acest nivel, indienii au anunţat că vor continua să investească în creşterea calităţii şi a volumului de producţie.
„Vom investi 60 de milioane de euro, în mentenanţă şi mediu, faţă de 40, cât am cheltuit în 2009", a mai spus directorul general al combinatului.


Cei mai mulţi bani vor fi direcţionaţi către Furnalul 5, care va fi repus în funcţiune începând cu luna ianuarie 2011. Investiţia se ridică la 53 de milioane de euro, iar modernizarea lui va fi realizată de o echipă o ehipă locală, sprijinită de experţi din cadrul ArcelorMittal Flat Carbon Europe.


Acest echipament ne va permite să beneficiem la maximum de dezvoltarea viitoare a pieţei oţelului din sud-estul Europei. După modernizare, Furnalul 5 urmează să aibă o durată de viaţă estimată la aproximativ 15 ani", a adăugat Thierry Le Gall.


De asemenea, indienii au în vedere şi alte investiţii care vor fi îndreptate atât către laminoare şi oţelării cât şi în proiecte care vizează protecţia mediului pentru care va aloca, în acest an, 4 milioane de euro.


De la Laminorul de Benzi la Cald aşteptăm o creştere a producţie la 2 milioane de tone de oţel faţă de 1,6 milioane de tone obţinute în 2009. La furnale vrem să reducem consumul de cocs, iar targhetul vizat pentrun Laminorul de Benzi la Rece este creşterea calităţii, astfel încât să putem livra mai mult tablă pentru industria auto", a precizat directorul colosului siderurgic.


Producţia de tabla groasă, în scădere continuă
Cu toate acestea, cea mai mare problemă a companiei rămâne producerea tablei groase.


Pentru ea avem o încărcare de doar 40%, motiv pentru care, începând din ianuarie, circa 700 de siderurgişti vor pleca în concediu de odihnă, câte cinci zile", a spus Le Gall.


Totuşi, toţi cei 9.250 de angajaţi, cât numără în prezent combinatul gălăţean, îşi vor păstra locurile de muncă, Thierry le Gall anunţând că, pentru 2010, nu au fost programate reduceri de personal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite