Garda de Mediu: ArcelorMittal are de îndeplinit 35 de investiţii în protecţia Mediului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru combaterea poluării ArcelorMittal trebuie să respecte 35 de măsuri de mediu
Pentru combaterea poluării ArcelorMittal trebuie să respecte 35 de măsuri de mediu

Potrivit autorizaţiei integrate de mediu, cele mai multe măsuri vizează oţelăriile, Uzina de laminate plate şi Uzina de piese de schimb.Toţi comisarii de Mediu de la Galaţi au primit "în grijă" câte o parte din combinat.

Citeşte şi: Galaţi: ArcelorMittal a fost amendat cu 50.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu

ArcelorMittal sfidează în continuare legea

Exclusiv: Topul companiilor care otrăvesc mediul

Garda de Mediu: ArcelorMittal are de îndeplinit 35 de investiţii în protecţia Mediului

În 2010, ArcelorMittal are de îndeplinit 35 de obligaţii de mediu cu toate că, anul trecut, pentru a scăpa de investiţiile majore în acest domeniu, compania a închis Uzina Cocso Chimică, cea care genera 50% din poluarea datorată combinatului.


Potrivit autorizaţiei integrate de mediu, conducerea colosului siderurgic trebuie să aibă în vedere modernizarea instalaţiilor de depoluare de la oţelării, de la Uzina de laminate plate (ULP), Uzina de piese de schimb ( UPS) şi Uzina producere şi distribuţie a energiei siderurgice (UPDES). Respectarea acestor măsuri ar avea ca efect reducerea emisiilor din atmosferă.


Dintre obligaţiile stabilite pentru a fi realizate în 2010, menţionăm modernizarea unor instalaţii cum ar fi cea pentru reducerea emisiilor de pulberi la cuptorul electric, pentru reducerea emisiilor la electrofiltrul desprăfuire, a instalaţiei de reducere a emisiilor la electrofiltrul Furnalului 5 sau instalaţia pentru reducerea emisiilor secundare de pulberi din zona de tăiere a bramelor la TC1.


Garda de Mediu, cu ochii pe combinat

Având în vedere că, anul trecut, ArcelorMittal a fost prins de mai multe ori pe „picior greşit", primind trei amenzi în valoare totală de 250.000 de lei, comisarii Gărzii de Mediu au declarat că vor monitoriza atent combinatul şi în 2010.


Vom fi foarte exigenţi. Celor 11 comisari ai Gărzii de Mediu le-au fost împărţite obiectivele pe care trebuie să le urmărească în cadrul combinatului. În primul rând, vom fi atenţi dacă, în urma controalelor, vor fi realizate măsurile impuse de noi şi dacă vor respecta obligaţiile din programul de conformare" a declarat Mihai Turcu, şeful Gărzii de Mediu Galaţi.


Acesta a recunoscut că, în continuare, cele mai mari probleme ale combinatului rămân iazurile Mălina Nord şi Cătuşa, precum şi hidrohalda.
Marele noroc al administraţiei ArcelorMittal a fost că, anul trecut, au închis Uzina Cocoso-Chimică", a afirmat Turcu.


Dorian Dumitrescu purtătorul de cuvânt al companiei ArcelorMittal Galaţi nu a dorit să ofere niciun punct de vedere privind intenţiile companiei pentru respectarea obligaţiilor de mediu.


Cu toate acestea, ArcelorMittal rămâne în continuare în topul marilor poluatori din oraşul nostru, alături de SC Suintest SRL şi Petrom.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite