Galaţi: Arcelor Mittal a fost amendat cu 50.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Arcelor Mittal a fost amendat cu 50.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu
Galaţi: Arcelor Mittal a fost amendat cu 50.000 de lei de comisarii Gărzii de Mediu

În urma unui control neprogramat, ArcelorMittal Galaţi a fost sancţionat contravenţional de Garda de Mediu cu 50.000 de lei. Comisarii au sesizat o scurgere de praf de var la una dintre benzile transportoare ale fabricii de var din combinat.

“Am vrut să verificăm dacă măsurile pe care le-am dat în septembrie au fost aplicate de cei de la ArcelorMittal. În urma acestui control, am descoperit scurgeri de praf  de var. Este o sursă de poluare cu pulberi în atmosferă”, ne-a declarat Şeful Gărzii de Mediu Galaţi, Mihai Turcu.

Potrivit aceleaşi surse, săptămâna viitoare vor urma controale la oţelării,  uzinele cocso-chimice 1 şi 2, halda de zgură şi lacurile Mălina şi Cătuşa.

Nu e prima dată în acest an când ArcelorMittal este amendat pentru nerespectarea obigaţiilor de mediu.  Pe 8 iulie, a  fost sancţionat cu o amendă de 100.000 lei de Garda de Mediu Galaţi, după ce s-a constatat că nu s-a respectat termenul dat pentru închiderea Haldei de Zgură, aşa cum era specificat în programul de conformare privind normele de protecţie a mediului.

Totodată, compania ArcelorMittal Galaţi a fost sancţionată contravenţional cu 70.000 lei şi de Direcţia Apelor Put, după ce cursul de apă Mălina a fost blocat pe o lungime de aproximativ 60 m, ca urmare a alunecării şlamului existent în albia minoră (mal drept) a cursului de apă Mălina.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite