IMPORTANT/ Află cum să te descurci cu noile trasee de maxi-taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul de seară" vă ajută să înţelegeţi ce s-a întâmplat cu traseele de transport în comun în urma restructurării lor. Azi vă prezentăm modificările de la principala linie de transport dintre cartierul Dunărea şi zona centrală: Traseul 60 (Billa1 - Parc CFR).

Traseul 60, de la Billa 1spre Parc CFR, începe de la rondoul de la ieşirea spre Brăila, capătul liniei de tramvai. Se trece pe la Cozamin, apoi se face dreapta, pe Bd. Dunărea.

CITEŞTE ŞI

Noile trasee din Galaţi pentru maxi-taxi, tramvaie, autobuze şi troleibuze

Se înconjoară Micro 20, în direcţia cimitirului Cătuşa, se intră pe str. Ada Marinescu spre „Sanitas", unde din nou se face dreapta, pe la „capăt troleu Micro 19" şi se ajunge din nou la rondoul amintit la startul traseului.

„Ada Marinescu", ocolită

Staţie la „Lupul de Mare", se merge pe „Oţelarilor" pe la Billa 1, apoi str. Stadionului (pe la fosta Sala Sporturilor), iar la Mc Donalds se intra în Brăilei.
Principala modificare pe această porţiune este dispariţia microbuzelor de pe „Ada Marinescu", între Spitalul Judeţean şi „Sanitas". Cei care au nevoie să ajungă în zona „Neacşu", au la dispoziţie autobuzele şi troleibuzele de la Transurb.

Din Ţiglina, se iese din Brăilei pe Partizanilor, pe la Orăşelul Copiilor şi „Complexul Francezi". Se revine în Brăilei pe la Tribunal, iar de aici traseul este identic cu cel vechi până la Parc CFR.

În celălalt sens, spre Cartier Dunărea, principala modificare este ocolorirea unei porţiuni a străzii Brăilei, între CEC şi Poliţie. La Păpădie, microbuzele virează dreapta, spre Tribunal, urmează Partizanilor şi revin în Brăilei pe la fostul „Zapp" (viitorul sediu „Adevărul de Seară"). De la Mc Donalds se intră pe traseul amintit la celălalt sens: Sala Sporturilor, Billa 1, capăt tramvai.

Lucruri de ştiut

Cei care vor să urce în „60" din staţia de la CEC ca până acum, în direcţia cartierului Dunărea, aşteaptă degeaba. Staţia s-a mutat pe prelungirea Coşbuc, la Tribunal.

Nu se mai poate ajunge cu maxi-taxi în zona Spitalul Judeţean - Neacşu.

Cei care pleacă spre centru din zona Cinema Dacia - Cozamin, să aleagă staţia de la „Lupul de Mare" în sensul spre Billa, altfel, cu urcare de la Cozamin sau PR2 (Micro 20) în celălalt sens, se pierde timp cu ocolirea întregului cartier Micro 20.

Evitaţi „Stadionului"

Modificările traseului 60 vor avea efecte şi asupra traficului, în special pe strada Stadionului, unde există o singură bandă pe sens, iar pe linia de tramvai nu se poate merge din cauza gropilor.

Zilele următoare, vă vom prezenta principalele modificări ale celorlalte trasee.

„Autorităţile trebuiau să facă publice din vreme traseele. Din păcate, şi-au dovedit din nou incompetenţa". Iulian Manu, gălăţean

CITESTE ŞI: Traseele de maxi-taxi valabile de astăzi, în Galaţi

Traseele de autobuz valabile de astăzi, în Galaţi

Haos în transportul de persoane. Călătorii acuză autorităţile că au modificat traseele aiurea

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite