Haos în transportul de persoane. Călătorii acuză autorităţile că au modificat traseele aiurea.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Schimbarea la faţă" a transportului public de persoane a provocat debandadă în staţii şi înghesuială în microbuze şi autobuze.Pentru a pune punct evaziunii fiscale de proporţii din transportul privat tip maxi-taxi, taxarea se va face cu cartelele electronice.

Înjumătăţirea numărului de microbuze a produs un adevărat balamuc pe străzile oraşului. Gălăţenii au aşteptat minute în şir în staţii pentru a ajunge la destinaţia dorită. Motivul: multe staţii şi trasee au fost desfiinţate.

CITEŞTE ŞI:

Traseele de maxi-taxi valabile de astăzi, în Galaţi

Fiţi pe fază!/ De mâine se schimbă radical transportul în comun din Galaţi

Traseele de autobuz valabile de astăzi, în Galaţi 

"Vreau să ajung la Maşniţă şi aştept de 10 minute un maxi-taxi. Am înţeles că s-a schimbat staţia, iar traseul a fost deviat pe străzile Doja, Leonard şi Alba Iulia. Trebuie măcar suplimentat numărul autobuzelor. Nu este normal să stai jumătate de oră şi să aştepţi un microbuz", spune revoltată Ilinca Vintilă (50 de ani).

Adio evaziune fiscală !

De nivelul evaziunii care „găureşte" bugetul Galaţiului sunt conştiente şi autorităţile locale: „Săptămâna aceasta vom avea o întâlnire cu o firmă specializată în ticheting electronic. Sperăm ca prin implementarea sistemului electronic de taxare să punem capăt evaziunii fiscale. Totuşi, drumul până la sistemul ticketing ( cu cartele electronice) e ceva mai lung pentru că se impune organizarea unei licitaţii", ne-a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

Surprinzător, şi operatorii de transport privaţi privesc cu ochi buni introducerea cartelelor electronice .

„Este singura cale de eliminare a evaziunii fiscale. Banii nu vor mai ajunge în buzunarul şoferilor şi se va putea ţine evidenţa exactă a încasărilor", ne-a declarat administratorul operatorului de transport ACJ Globe Tour, Silviu Cârlan.

Şi călătorii au aceeaşi părere: „Este o idee bună. Deşi plătesc, niciodată nu mi se dă bilet când urc în maxi-taxi.În joc sunt sume foarte mari de bani publici", consideră Sorin Crăpuciu, 45 de ani.

Până acum, haosul din traficul maxi-taxi a făcut posibilă o evaziune fiscală de aproximativ 95%, sumele uriaşe de bani care nu regăsesc în evidenţele contabile fiind impărţite între şoferi şi proprietarii de microbuze.

Citiţi în ediţiile viitoare ale Adevărului de Seară Galaţi care sunt noile trasee.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite