Homosexualitatea- păcat sau normalitate? (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca majoritatea românilor, gălăţenii afişează o atitudine conservatoare faţă de homosexualitate. Persoanele cu o orientare sexuală netradiţională sunt privite cu dispreţ de cei mai mulţi gălăţeni trecuţi de treizeci de ani. Majoritatea tinerilor intervievaţi consideră însă că homosexualitatea este justificată.

Peste 80% dintre romani considera homosexualitatea ca fiind un comportament ce nu pot avea nicio justificare, arată noi date ale studiului Religie şi Comportament Religios, realizat de Fundaţia Soros România.

Gălăţenii au păreri împărţite la acest capitol. Un sondaj pe stradă realizat de „Adevărul" arată că cei mai mulţi familişti au o atitudine intolerantă faţă de gay.

„Consider că e o malformaţie a organismului uman. Este o boală, un defect. Mulţi adoptă această înclinaţie şi din moft", spune Geanina Andrei(33 ani), inginer chimist.

Homosexualitate

„E un păcat, atâta timp cât Dumnezeu a dat femeia şi bărbatul să convieţuiască", o susţine Lucica Ghinea(43 ani), administrator de firmă.

Homosexualitate


Tinerii s-au arătat mai puţin deranjaţi de homosexuali şi s-au arătat dispuşi să-i aibă în preajmă.

„Nu am nimic împotriva lor. Dacă aş avea un amic homosexual, aş merge la shopping cu el",a spus Luciana Chiricuţă.

Unii au specificat că doar homosexualitatea feminină poate avea justificare.

„Sunt de acord cu existenţa lesbienelor. Probabil sunt aşa din curiozitate şi din dorinţa de a experimenta", a spus un alt tânăr, Mihai Coman(24 ani).

image


Potrivit aceluiaşi sondaj, 14% au afişat o atitudine neutră faţă de acest subiect. Doar 5% dintre români consideră că pentru homosexualitate poate exista o explicaţie.

„Fiecare din noi are dreptul să aibă sentimente şi trăiri proprii, la fel şi gay-ii. Admit că mi s-a întâmplat să fiu abordat de o persoana de acelaşi sex, e vorba un chelner cu gesturi mai deosebite, dar în acel moment nu am realizat acest lucru“, a spus Marius Pelin(18 ani), elev.

Homosexualitate

Grupaj foto: Bogdan Dimofte

CITEŞTE ŞI:

O zi din viaţa a doi homosexuali din Galaţi (GALERIE FOTO)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite