„Groapa gropilor”, coşmarul şoferilor gălăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarul Adevărul de Seară vă prezintă, timp de o săptămână, cele mai incomode şi periculoase „cratere” de pe străzile oraşului. Serialul debutează cu un adevărat monument al gropilor din asfaltul străzilor şi şoselelor din România, marele găuroi din mijlocul Falezei.

Mai citiţi şi:

Centura ocolitoare a Braşovului plină de gropi

Craterul a apărut pe 14 februarie, când un şofer aflat în trecere prin zonă a sesizat la numărul unic de urgenţă 112 faptul că o bucată din Faleza Superioară s-a surpat. Deşi iniţial părea o glumă proastă, vestea s-a dovedit cât se poate de reală.

În prezent, imensa groapă de la Elice a ajuns la un record greu de egalat: este cea mai mare din ultimii 10 ani din oraş şi, posibil, cea mai mare din ţară. Patronul firmei care se ocupă de executarea lucrărilor, Constantin Mitroi, ne-a dezvăluit faptul că respectiva groapă, produsă prin surparea terenului, este un caz unic atât din punctul de vedere al mărimii, cât şi al gradului de periculozitate.

„Nu am mai văzut de 10 ani o groapă aşa mare în oraş. Are o lungime de 100 de metri şi o adâncime de 13 metri. Este o lucrare dificilă. Muncitorii sunt expuşi pericolului, întrucât malul de pământ se poate prăbuşi oricând. Spre exemplu, duminică a fost o surpare a malului. Din fericire nu s-au produs accidente”, ne-a spus directorul SC Vâlceana.

Astuparea „mamei gropilor” din asfaltul gălăţean va dura cel puţin o lună de zile şi va înghiţi jumătate de milion de lei. Evident pagubele vor fi suportate tot din buzunarul contribuabilului.
În ciuda faptului că avaria s-a produs chiar la puţin timp după ce turcii de la firma Yapi au lucrat în zonă, la noul colector de canalizare, în cadrul programului ISPA, chiar în dreptul Elicei, autorităţile ezită să facă legătura între lucrări şi craterul adânc de 13 metri.

Şoferii sunt cu nervii la pământ

Cei mai afectaţi de blocarea arterei rutiere de pe Faleză, care are rolul unei minişosele de centură, sunt şoferii, în prezent nevoiţi să aleagă rute ocolitoare pentru a ajunge la serviciu şi să piardă zeci de minute în ambuteiaje. Evident înjurând nu numai natura.

„Primăria ar trebui să facă din această groapă un obiectiv turistic al Galaţiului”, ne-a spus ironic Constantin Tătaru 

„Se circulă bară la bară. Trebuie să avem nervi de oţel. Este mai rău ca în Bucureşti. Nici măcar poliţişti, care să dirijeze circulaţia, nu sunt. E jale”, ne-a spus revoltat Sandu Paraschiv, şofer de taxi din Galaţi.

Pentru a evita ambuteiajele, reamintim că traficul se desfăşoară pe segmentul Trecere Bac-Elice, cu posibilitatea ieşirii spre strada Brăilei pe prelungirea Traian.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite