CAMPANIE: Ocolitoarea Braşovului, plină de gropi FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre groapile de pe ocolitoare are diametrul de pestre trei metri Foto: Bogdan Crăciun
Una dintre groapile de pe ocolitoare are diametrul de pestre trei metri Foto: Bogdan Crăciun

Timp de zece zile, „Adevărul de Seară"  împreună cu Europa FM caută cele mai mari gropi din oraşul tău, iar la finalul campaniei va fi întocmit un top al primelor zece. Trimite-ne cea mai periculoasă groapă pe care o vezi în oraşul tău pe adresa: gropi@adevarul.ro.

Vestirea primăverii nu se mai face, mai nou, prin ghiocei şi floricele, ci prin gropile care apar în carosabil, după o iarnă grea. Cel mai distrus drum din Braşov este, în acest moment, ocolitoarea oraşului.

Chiar dacă cel de-al doilea tronson al şoselei a fost inaugurat în luna mai a anului trecut, iar ultimul covor asfaltic a fost turnat la finele lui august, centura ocolitoare s-a umplut de denivelări şi gropi în zona sensului giratoriu de pe DN 11.

image

Carosabil distrus din decembrie

Asfaltul a început să se strice după prima zăpadă, iar în decembrie, constructorul a plombat găurile, însă materialul s-a distrus în câteva săptămâni. Gropile au, acum, dimensiuni considerabile, iar unele dintre ele au o lungime mai mare de şapte metri. Dacă limitatoarele de viteză nu au reuşit să-i tempereze pe şoferi să reducă viteza, denivelările naturale au reuşit, cu siguranţă.

Cei care vor să intre în Braşov de pe tronsonul doi al ocolitoarei sau de pe DN 11 trebuie să ştie că la ieşirea din rond îi aşteaptă o groapă cu un diametru mai mare de doi metri şi aproximativ zece centimetri adâncime.

Reparaţii pe banii asfaltatorului

Reprezentanţii Primăriei spun că firma constructoare trebuie să repare drumul pe cheltuiala sa, fiindcă se află în garanţie. „I-am atenţionat să asigure întreţinerea pe întreaga durată a sezonului rece. Acum, zona ar trebui reparată, dar întâi de toate trebuie să aflăm cauza apariţiei acestor cratere, iar dacă vinovată este infrastructura va trebui refăcut tot terasamentul", a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

image

Gropi uriaşe se află şi pe strada Fundătura Hărmanului, care face legătura între cele două tronsoane ale centurii. Cele mai mari denivelări sunt la trecerea la nivel cu calea ferată, unde una dintre gropi are o adâncime de 11 centimetri, 80 de cm lungime şi 70 de cm lăţime. Traversarea şinelor în condiţii de siguranţă nu se poate face cu o viteză mai mare de 5 km/oră. Din cauza carosabilului distrus, terasamentul liniei CFR care merge spre Depou a fost afectat, iar linia a fost închisă.

Puţin mai încolo, în zona CET, o altă groapă, de această dată adâncă de 15 cm şi lată de 70 îi pândeşte pe şoferi.

image

Trimite-ne cea mai periculoasă groapă pe care o vezi în oraşul tău pe adresa: gropi@adevarul.ro.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite