Glumă proastă sau act de sabotaj la SMURD Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat plictisit s-a gândit că ar fi o idee bună să se joace cu vieţile celor care aveau ieri nevoie de ambulanţe

O persoană deocamdată rămasă neidentificată, a intrat în garajul în care sunt parcate maşinile de intervenţie ale echipajelor SMURD, duminică dimineaţă, în jurul orei 4.30.

După ce a constatat că nu are cine să-l observe, s-a apropiat de una dintre maşinile de intervenţie, respectiv autoturismul Skoda cu echipament medical de reanimare şi i-a deşurubat ventilul uneia dintre roţi.

După câteva minute, văzând că personalul angajat pentru paza spitalului nu-l deranjează, a mai desumflat două roţi şi, ca să fie sigur că respectiva maşină nu va pleca prea curând pe teren, a scos din priză şi stecherul prin care se făcea încarcarea acumulatorilor aparaturii de resuscitare.

Înainte de a comite acest veritabil act de sabotaj care ar fi putut avea consecinţe tragice, bărbatul a intrat în vorbă cu asistentele medicale de serviciu din dispeceratul UPU.

Dumitru Teacă, un pacient căruia i se păruse suspectă prezenţa respectivului bărbat în garajul ambulanţelor, a declarat:
„Cred că a dat târcoale mai mult de o ori pe aici. Nu ştiu ce o fi vrut să facă. Cert este că, la un moment dat a dat, vorbea cu asistentele de la dispecerat"

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, a fost demarată o anchetă pentru identificarea răufăcătorului.

„În momentul în care va fi identificată,persoanei respective i se va întocmi dosar penal pentru distrugere", a spus Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Sarcina poliţiştilor este uşurată de faptul că acţiunile şi figura autorului gestului iresponsabil au fost filmate de camerele de supraveghere din garajul UPU.

Spitalul Clinic de Urgenţă are contract cu o firmă de pază al cărei personal, alcătuit - cel puţin la această unitate, din pensionari şi adolescenţi - a fost şi de această dată depăşit de situaţie.

În cel puţin două cazuri, medicii şi asistentele au fost victimele unor agresiuni fizice şi verbale fără ca agenţii de pază să intervină. În atari condiţii, orice se poate întâmpla, chiar şi furtul unei ambulanţe SMURD din garajul supravegheat doar de o cameră video.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite