Galaţi/ Poliţiştii lui Chelu sunt ţinuţi la secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPJ Galaţi refuză să ofere publicului numele poliţiştilor lui Chelu
IPJ Galaţi refuză să ofere publicului numele poliţiştilor lui Chelu

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, prin intermediul unui comunicat semnat de subcomisarul Danuţ Lefter (inspectorul-şef al instituţiei), a refuzat să ne comunice numele poliţiştilor care nu au reacţionat la apelurile pe 112 prin care se reclamau acţiuni violente ale clanului condus de Cătălin Chelu.

Motivul invocat de conducerea IPJ Galaţi este acela că numele respectivelor persoane reprezintă informaţie cu un caracter personal ce nu poate fi făcută publică.

„În conformitate cu prevederile art. 11 din Legea 677/2001 privind protecţia datelor cu caracter personal şi art. 12 alin. 1 lit. d) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, nu vă putem preciza numele poliţiştilor sancţionaţi, întrucât asemenea date fac parte din categoria celor cu caracter personal", se precizează în comunicatul IPJ.

Cu toate acestea, Inspectoratul de Poliţie confirmă atât controlul realizat de Ministerul de Interne în urma scandalului de la Plase Pescăreşti din urmă cu doi ani, cât şi faptul că „poliţiştii lui Chelu" există.

„La finalizarea cercetărilor au fost dispuse măsuri faţă de cinci poliţişti, doi ofiţeri şi trei agenţi de poliţie", ne-a precizat Dănuţ Lefter, prin intermediul comunicatului menţionat.

VEZI SI:

Dezvăluiri incendiare/ Afacerile ilegale şi abuzurile miliardarului Chelu erau protejate de poliţişti

EXCLUSIV/Şeful Vămii Galaţi a fost bătut şi sechestrat de miliardarul interlop Cătălin Chelu

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite