Cei doi copii bolnavi înzăpeziţi la Cerţeşti au fost aduşi la Galaţi cu elicopterul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Utilajele SC Drumuri şi Poduri SA Galaţi, aparţinând Consiliului Judeţului Galaţi intervin pentru ca ambulanţele să poată ajunge la cazurile medicale grave semnalate în localităţile din judeţ, însă fac faţă tot mai greu situaţiei. Cel puţin trei persoane în sufernţă nu pot ajunge la spital din cauza nămeţilor.

UPDATE ora 13.00.

Elicopterul M.A.I. decolat de la Iaşi pentru a-i recupera pe cei doi minori cazaţi temporar la Primări Cerţeşti a aterizat la Galaţi, pe pista AVIASAN. Pacienţii, unul cu sindrom febril şi unul cu o fractură de picior au fost preluaţi de ambulanţe, urmând a fi duşi la spital pentru investigaţii şi tratament de specialitate.

UPDATE ora 11.30

Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul M.A.I a decolat, cu puţin timp în urmă, de la Iaşi, pentru a prelua 2 copii (unul cu febră, celălalt cu fractură de femur) din localitatea Cerţeşti (judeţul Galaţi) şi a-i transporta la o unitate spitalicească din Iaşi.

Încă doi morţi de frig: un bărbat din Galaţi şi o femeie din Pechea

Tecuciul, sub nămeţi. Zăpada are aproape doi metri în unele zone ale oraşului

În timpul nopţii de duminică spre luni utilajele au asigurat drumul unei ambulanţe spre localitatea Movileni unde au fost semnalate două cazuri. Frezele au lucrat timp de 7 ore pentru deszăpezirea a 10 km de drum judeţean. „Prioritatea noastră este să asigurăm deszăpezirea drumurilor pentru ambulanţe astfel încât acestea să ajungă la cazurile urgente", a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

GALAŢI Toate şcolile de la sate sunt închise. Orele pierdute se recuperează

Tot în timpul nopţii s-a intervenit pentru ca ambulanţa să transporte doi copii din Cârlomăneşti spre Tecuci, dar în localitatea Cerţeşti utilajul care deszăpezea s-a defectat iar pacienţii au fost cazaţi în primărie unde au primit asistenţa medicală a medicilor din ambulanţă şi au fost stabilizaţi. Se încearcă în aceste momente ca un utilaj de deszăpezire să ajungă la primăria Cerţeşti pentru a asigura transportul celor doi copii în continuare spre Tecuci. Dacă acest lucru nu va fi posibil un elicopter al MAI este posibil să intervină pentru a-i prelua pe cei doi copii. La ora 11.00 situaţia era încă nerezolvată.

Patronii şi locatarii care nu curăţă zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din faţa magazinelor şi a curţilor vor fi amendaţi

În localitatea Negrea - comuna Schela a fost semnalat un alt caz al unei femei operate pe cord şi utilajele de dezvăpezire intervin pe drumul comunal pentru a reuşi preluarea cazului de către ambulanţă.

Pe drumurile judeţene circulaţia este închisă din cauza căderilor de zăpadă şi a viscolului care în zona de câmp a creat suluri cu înălţimi de 1 până la 3 metri. În interiorul localităţilor se poate circula cu dificultate.

Update: Şapte drumuri naţionale şi 16 judeţene sunt închise în Galaţi la această oră

Dunărea îngheţată şi drumurile înzăpezite blochează bacul spre Tulcea

150 de case din localitatea gălăţeană Călmăţui stau de ieri fără curent electric

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite