UPDATE Toate şcolile de la sate vor fi închise şi mâine. Sunt afectaţi aproape 50.000 de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată aseară, după videoconferinţa prefectului cu ministrul Administraţiei şi Internelor. Vorbim despre aproximativ 200 de şcoli. Cele mai multe dintre ele aveau profesori navetişti, care, cu siguranţă, nu ar fi putut ajunge la ore.

UPDATE ora 16.00

Aproape 50.000 de elevi din judeţul Galaţi au stat astăzi acasă din cauza frigului. Ei nu vor merge la şcoală nici mâine, urmând ca pentru miercuri să fie anunţaţi de profesori prin diverse metode dacă se reiau cursurile.

Sunt închise 338 de unităţi şcolare, 90% dintre ele fiind din mediul rural. În Tecuci, sunt închise 28 de unităţi, în care învaţă nu mai puţin de 10.000 de elevi, iar în Galaţi rămân închise Grupul Şcolar Anghel Saligny şi Grupul Şcolar Simion Mehedinţi.

ora 10.00

După videoconferinţa de aseară, prefectul Paul Florea a convenit cu inspectorul şcolar Onuţ Atanasiu ca toate şcolile din mediul rural să fie închise.

"Dacă tot avem cod portocaliu şi drumurile sunt închise, este clar că mulţi dintre profesori nu vor ajunge la şcoală, aşa că este mai bine să le închidem", spune Onuţ Atanasiu. Decizia a plecat imediat către şcoli, care au aflat astfel şi faptul că orele pierdute vor fi recuperate sâmbăta.

Rămâne de văzut câte zile vor sta închise, având în vedere faptul că atenţionarea meteorologică este valabilă până miercuri.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite