DEZVĂLUIRI Escrocul Tănase Bălan, suspectat că şi-a cumpărat titlul de revoluţionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acestea sunt imobilele care au făcut parte din afacerea "certificatul"
Acestea sunt imobilele care au făcut parte din afacerea "certificatul"

Fostul preşedinte al Băncii Populare „Stabilitatea" s-a ales din afacerea „certificatul de revoluţionar" cu 10.000 mp de teren, gratuitate la transport şi scutire de taxa Radio TV. Certificatul lui a fost între timp invalidat, deoarece se supectează că a fost obţinut în mod fraudulos.

Potrivit tabelului cu revoluţionarii publicat pe site-ul Prefecturii Galaţi, Tănase Bălan, în calitate de posesor al certificatului de revoluţionar nr. 18633, a primit în proprietate 10.000 de metri pătraţi de teren, a beneficiat de gratuitate pe transportul urban şi pe CFR şi de scutirea de plata taxei Radio TV.

De altfel, certificatul lui de revoluţionar a fost ulterior invalidat, deoarece există suspiciunea că documentul a fost obţinut prin fraudă. Din păcate, însă, cel puţin deocamdată, nu au fost sesizate şi organele de urmărire penală în acest caz, care este doar unul din miile de cazuri de revoluţionari fabricaţi contra-cost în România.

CITEŞTE ŞI

INCREDIBIL Patronul unei bănci falimentare fentează de 12 ani puşcăria, deşi a fost condamnat definitiv

De altfel, cotidianul "Adevărul" îşi propune să adâncească investigaţiile în zona "fabricilor de revoluţionari", cu atât mai mult cu cât campania în ceea ce-l priveşte pe Dumitru Costin, fostul şef al revoluţionarilor din România, a avut succes: în urmă cu câteva zile, acesta a fost arestat pentru "şmenuri" cu certificate!

Totul se vinde, totul se cumpără!

Coincidenţă sau nu, Bălan a fost făcut revoluţionar chiar în perioada în Banca Populară „Stabilitatea", al cărei preşedinte era, trecea printr-o perioadă extrem de fastă.

Mai mult, Bălan a făcut afaceri cu cei care au dat declaraţii în favoarea lui la întocmirea dosarului de revoluţionar. El a cumpărat o serie de imobile de la Fundaţia pentru Tineret („Casa Roşie" şi hotelul alăturat), care era condusă chiar de către cei care au confirmat că Bălan a participat la Revoluţia din Decembrie 1989. Tranzacţia este una foarte cotroversată, dat fiind că imobilele s-au vândut cu preţuri cu mult sub valoarea lor de piaţă.

Ulterior, Banca Stabilitatea a dat faliment, iar imobilele în cauză au ajuns, tot sub preţul pieţei, la miliardarul Maricel Păcuraru. În prezent, Tănase Bălan (53 ani) este în faza finală a procesului penal legat de falimentul băncii, în urma căruia s-a produs o pagubă de 4,1 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite