GALERIE FOTO Povestea tecuceanului Florin Limbovici, care a uimit ţara cu salturile lui la „Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Limbovici la antrenamente
Florin Limbovici la antrenamente

Tânărul de 35 de ani este un maestru al echilibrului. Florin este unul dintre cei mai „tari" practicanţi de Slackline din lume. Discovery Chanel a difuzat în 2011 un documentar despre el şi curajului lui.

Florin Limbovici (35 de ani) este un pionier - nu doar în România, ci şi în lume! - în mişcare alternativă. Limbox, aşa cum a fost poreclit de prieteni, este alpinist utilitar, instructor de escaladă şi slackline, un sport de echilibru, de concentrare şi de coordonare a mişcărilor. Celebru deja în lumea acestui sport, tânărul tecucean a reuşit vineri seară să uimească o Românie întreagă, în cadrul emisiunii „Românii au talent", difuzată de ProTV.

E în primii 8 în lume!

Pasionat de acest sport prea puţin cunoscut în România, Florin s-a clasat anul trecut în primii 8 la Cupa Mondială de Slackline de la Munchen (Germania).

VEZI GALERIE FOTO CU FLORIN LIMBOVICI LA ANTRENAMENT

Florin Libovici, tecuceanul care a uimit România

Acest concurs a reunit pe cei mai buni slacklineri din lume, care si-au disputat cele mai bune trickuri pentru a câştiga.

Florin a început să facă slackline acum doi ani şi jumătate, iar de trickuri s-a apucat de aproape doi ani. Nu-i este deloc uşor. Lipsa unui loc acoperit pentru practicarea acestui sport face ca antrenamentul pe timp de iarnă sa fie aproape inexistent, el putându-se antrena doar în parc, în funcţie de capriciile vremii.

Erou pe Discovery Channel

Discovery România a prezentat la TIFF 2011 un număr de 10 documentare de scurtmetraj despre 10 „eroi" români, identificaţi în cadrul campaniei „Oricine poate fi erou", pe baza propunerilor trimise de telespectatori pe Facebook.
Două dintre filme au avut ca protagonişti doi oameni născuţi în judeţul Galaţi. Este vorba despre Florin Mârza (alias Skypici) şi de Florin Limbovici!

De altfel, postul de televiziune amintit a difuzat apoi, de mai multe ori, documentarele.

Florin Libovici, tecuceanul care a uimit România

Florin Limbovici (al cincilea din stânga) la Campionatul Mondial de Slackline

Are o asociaţie a oamenilor curajoşi

Tânărul de 35 de ani a înfiinţat în Bucureşti prima asociaţie dedicată sporturilor inedite, „Pro Boulder Project", care popularizează activităţi precum bouldering şi slackline.

În urmă cu zece ani, Florin a părăsit Tecuciul natal pentru a ajunge în Bucureşti la un concert şi de atunci nu a mai părăsit oraşul. S-a apucat de alpinism utilitar, a început să practice bouldering la prima sală din Capitală dedicată acestui sport, Ecran Club, şi s-a gândit că acest domeniu are nevoie de promovare.

La 56 de ani, o doctoriţă din Tecuci a uimit lumea cu vocea ei FOTO

VIDEO Un ieşean l-a sfidat la jonglerii pe Ronaldinho la „Românii au talent"

„La noi este un sport relativ nou, de vreo trei ani am început şi noi să acordăm mai multă atenţie bouldering-ului, după ce ne-au deschis ochii prietenii din Piatra Neamţ şi cred că trebuie să afle toată lumea de acest minunat sport", a declarat Limbox (aşa cum este poreclit Florin de către prieteni), într-un interviu acordat anul trecut cotidianului Adevărul de Seară.

El mai spune despre bouldering, mai exact despre căţăratul pe bolovani până la câţiva metri, că este uşor şi ieftin. „Nu ai nevoie decât papuci de căţărat, magneziu şi o saltea, în rest eşti liber", adaugă el. În 2011, Florin a început să lucreze la o asociaţie care să promoveze „o altfel de mişcare", cum spune chiar sloganul asociaţiei lui.

Astfel, alături de Mircea Struţeanu şi Radu Vârlan, Florin a înfiinţat „Pro Boulder Project", prima asociaţie dedicată acestui sport. Obiectivele asociaţiei sale au fost stabilite de la început, Florin organizând şi concursuri. „Obiectivul de anul acesta este să strâng fonduri pentru o sală de cursuri pentru începători, doar atât, nu pentru cei iniţiaţi deja", a spus el.

Astfel, a luat naştere evenimentul curs-concurs „Pro Boulder Fun Contest", iar în fiecare săptămână participanţii sunt aşteptaţi la sala Ecran Club din Grozăveşti să înveţe să se caţere, dar şi să se întreacă cu alţi începători. „Fiecare etapă va avea câte un câştigător, iar în noiembrie vreau să organizez finala concursului", a explicat Florin.

Florin Libovici, tecuceanul care a uimit România

Limbox, într-un concurs de bouldering

Film despre bouldering

Atunci când vine vorba de bouldering, planurile tânărului sunt măreţe. El vreau să facă un film profesional despre acest sport în România. „Filmat în vreo 14 locuri şi în toate zonele in care se poate practica bouldering-ul la noi in ţară", adaugă el.

Asociaţia „Pro Boulder Project" (www.pro-boulder.ro) nu promovează doar acest sport, ci şi alte activităţi mai puţin cunoscute, precum slackline şi juggling. „Slackline este un sport întâlnit peste tot în afara graniţelor. La noi, în schimb, puţini ştiu în ce constă această mişcare", a spus Florin.

Astfel, cei care vor să înveţe să îşi găsească echilibrul şi meargă pe o chingă subţire legată între doi copaci pot să meargă în fiecare marţi în Parcul Izvor.

„Încerc să adun cât mai multă lume. Nu este greu deloc. Sunt mulţi curioşi care trec prin parc, văd ce facem şi ni se alătură. Sper să obţinem şi sprijinul Primăriei pentru asta, să nu mai fim goniţi de agenţii de pază sau de poliţişti", a mai spus Florin.

Profil:
Data naşterii: 8 martie 1977, Tecuci, judeţul Galaţi
Studii: Grupul Şcolar Agricol din Tecuci
Familie: Este necăsătorit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite