Deputatul Boldea, pus sub învinuire şi de DNA. A furat 24 de milioane de euro cu complicitatea unor judecători şi procurori!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul instrumentat de procurorii anticorupţie conţine o mulţime de nume grele din Galaţi. În afara deputatului Boldea şi a judecătoarei Stela Ivan, îi mai regăsim aici, în diverse conjuncturi, pe procurorul Costache Roşca, pe Nicolae Reti (fostul director de la Cadastru) şi pe Mircea Marossy (ginerele lui Eugen Durbacă, vicepreşedintele CJ)

Deşi părea un dosar îngropat, "Afacerea Aviasan" a fost scoasă din nou la lumină de către procurorii DNA Galaţi, după mai bine de şapte ani de tăcere.

Foarte pe scurt, în dosarul amintit este vorba despre "prăduirea" a 40 de hectare de teren intravilan aflat la marginea oraşului Galaţi (pistele aeroportului utilitar "Aviasan"),care a fost scos din proprietatea statului, mai precis a Ministerului Transporturilor, pe baza unui "munte" de acte false, cu complicitatea unor magistraţi şi funcţionari publici.

DEZVĂLUIRI Averea clanului Boldea: bani mulţi, de provenienţă incertă şi afaceri controversate FOTO

Procurorii DIICOT îl acuză pe deputatul Boldea de comiterea a 10 fapte penale deosebit de grave

Practic, terenul statului a fost vândut  în 2006 (în baza unor acte fabricate) către un grup coordonat de deputatul Mihail Boldea. Preţul este unul realmente ridicol - circa 190 de euro hectarul, adică doar 2 eurocenţi pe metru pătrat, respectiv de peste 200 de ori mai ieftin decât se vindeau terenurile în acea zonă la vremea respectivă!

Culmea, Aviaţia Tuzla, care a vândut acest teren către Fitocom SRL Galaţi, avea pistele de aterizare în concesiune, iar legal nu avea cum să aibă calitatea de vânzător. Însă acest lucru n-a fost un impediment major pentru grupul Boldea, care a fabricat o serie de acte (evident, false!) prin care Ministerul Transporturilor transmitea terenul, chipurile, în proprietatea Aviaţia Tuzla.

Mai mult,  persoana care a dispus vânzarea în numele Aviaţia Tuzla a fost de fapt substituită de o altă persoană, pe baza unui buletin de identitate găsit sau furat - încă nu s-a stabilit. Actul era al unei persoane care purta acelaşi nume cu directorul de la Tuzla. Un scenariu cu totul halucinant, fără îndoială!

Ulterior, terenul a fost vândut (tot la preţuri modice, de cel puţin 100 de ori mai mici faţă de valoarea reală) de Fitocom SRL către o serie de persoane printre care George Ştefan Boldea (fratele deputatului) şi Mircea Marossy (ginerele lui Eugen Durbacă - fost primar al Galaţiului şi actual vicepreşedinte al CJ), care s-au declarat cumpărători de bună-credinţă. Ei sunt acum proprietarii unui teren care face circa 25 de milioane de euro, dar care a fost scos din proprietatea statului contra a mai puţin de 8.000 de euro!

Toate aceste matrapazlâcuri  îl au în prim plan pe deputatul Mihail Boldea. Alături de el sunt cercetaţi sau doar audiaţi şi o mulţime de alţi oameni importanţi din Galaţi.

Lista bunurilor clanului Boldea puse sub sechestru de către procurori. Valoarea lor depăşeşte un milion de euro!

Deputatul Boldea, cercetat şi de ANI, pentru fals în declaraţii. El nu şi-a trecut firmele în declaraţia de avere

Cel mai important nume pare cel al judecătoarei Stela Ivan, care a dat una dintre hotărârile judecătoreşti de care grupul Boldea s-a folosit pentru a pune mâna pe teren. Mai este citat şi numele procurorului Costache Caloenescu Roşca (cel care a dat NUP la reclamaţiile făcute de autoritatea publică în 2007), precum şi cel al lui Nicolae Reti - fostul şef al Oficiului de Cadastru. Desigur, nu pot fi scoşi din ecuaţie cei doi patroni ai Fitocm SRL galaţi, respectiv Matei Oprea (fratele lui Oprea Răducan, şef al Oficiului Registrului Comerţului Galaţi şi decan al facultăţii de Drept de la Universitatea de stat din Galaţi) şi  Valentina Cojocaru (fostă activistă de frunte în regimul comunist).

Trebuie să mai precizăm că dosarul a fost redeschis la solicitarea Procurorului General al României, după ce magistraţii de la Galaţi au încercat din răsputeri să muşamalizeze afacerea!

Deputatul Boldea a fugit în Africa! El a făcut acelaşi traseu vara trecută, când s-a dus în Seychelles GALERIE FOTO

Deputatul Boldea, căutat pentru înşelăciune imobiliară, a fugit din ţară sâmbătă

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite