Reorganizarea ICMRS Galaţi, dată de judecători pe mâna acţionarul majoritar Anton Coman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia a fost luată de Adunarea Generală a Acţionarilor. Coman va fi administrator special şi va asigura managementul societăţii sub supravegherea administratorului judiciar Laura Creţu. El are la dispoziţie trei ani pentru a demonstra că ICMRS este viabilă.

Vremuri grele pe ICMRS SA, societatea care a construit combinatul siderurgic de la Galaţi. Firma a intrat în incapacitate de plată, pe fondul unor datorii restante de aproape 25 de milioane de lei (din care 19 milioane de lei doar către bugetul de stat), iar judecătorii au decis începerea procedurii insolvenţei.

Luni, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la ICMRS a decis să-l desemneze ca administrator special (care va acţiona la reorganizare împreună administratorul judiciar Laura Creţu) pe Anton Coman. În fapt, Coman este adevăratul proprietar al ICMRS, dat fiind că deţine pachetul majoritar de acţiuni în cadrul Asociaţiei PAS ICMRS '96 Galaţi (asociaţia salariaţilor), care la rândul ei are 84,7% dintre acţiunile societăţii. Restul capitalului social al ICMRS este deţinut de mai mulţi acţionari, printre care Mairon SA este cel mai important. Precizăm că Mairon este controlată de omul de afaceri Costel Miron, care este bun priten cu Anton Coman.

Anton Coman a fost ultimul director general de la ICMRS înaintea declanşării procedurii insolvenţei la întreprindere. Prima lui misiun eîn noua postură este să realizeze, împreună cu administratorul judiciar Laura Creţu,  planului de reorganizare a activităţii societăţii. Acest plan va fi supus, pe 28 februarie, aprobării adunării generale a creditorilor, iar ulterior va trebui confirmat de judecătorul sindic. Dacă restructurarea nu are succes în termen de trei ani, ICMRS va intra în faliment şi lichidare judiciară.

CITEŞTE ŞI

Probleme financiare la Galmopan. Mai multe firme cer falimentul celui mai mare producător de pâine din Galaţi

Procedura falimentului Apaterm rămâne suspendată, iar societatea va continua să încălzească 80.000 de apartamente

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite