Procedura falimentului Apaterm rămâne suspendată, iar societatea va continua să încălzească 80.000 de apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul SC Electrocentrale SA a recuzat completul de judecată de la Curtea de Apel pe motiv că doi dintre magistraţi sunt chiar cei care pronunţaseră anterior decizia de suspendare.

În noiembrie anul trecut, Tribunalul Galaţi a respins planul de reorganizare al Apaterm SA şi a decis declanşarea procedurii de faliment a societăţii, dar, la data de 7 decembrie, Curtea de Apel a admis cererea de suspendare formulată de conducerea firmei de termoficare.

Ulterior, până la termenul stabilit pentru judecarea pe fond a recursului împotriva sentinţei Tribunalului, respectiv 18 ianuarie 2012, Apaterm a continuat să-şi desfăşoare activitatea în condiţii normale.

Şi o va face mai departe pentru că, nici la acest termen de judecată, Curtea de Apel Galaţi nu a clarificat situaţia societăţii locale de termoficare.

Reprezentantul în instanţă al SC Electrocentrale SA, furnizorul de agent termic primar şi cel mai important creditor al Apaterm, a recuzat completul de judecată.

Avocatul Cerasela Zeca a motivat cererea de recuzare invocând faptul că doi dintre judecătorii completului de judecată au dispus anterior suspendarea procedurii de faliment.

Prin urmare, magistraţii Curţii de Apel vor decide la începutul lunii viitoare componenţa unui nou complet.

Aşadar, deocamdată, Apaterm va continua să încălzească peste 80.000 de apartamente.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite