Fostul şef al Direcţiei de Urbanism din Primăria Galaţi a scăpat de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Vlasie
Silviu Vlasie

Curtea de Apel Galaţi i-a dat lui Silviu Vlasie o pedeapsă de trei ani cu suspendare, anulând decizia Tribunalului, care stabilise pentru fostul şef al Direcţiei de Urbanism patru ani de privare de libertate, cu executare.

Dosarul în care a fost judecat Silviu Vlasie scoate la iveală o poveste halucinantă. Fostul şef al Direcţiei de Urbanism din Primăria Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, după ce a fost acuzat de şantaj şi abuz în serviciu.

Potrivit DNA, Vlasie a încercat să-i determine pe patronii unei firme de construcţii să renunţe la plângerile împotriva Primăriei, aceştia urmând să primească la schimb anularea unei amenzi. Fostul aşef al Direcţiei de Urbanism a recunoscut că aşa s-au întâmplat lucrurile, dar a precizat că tot ceea ce a făcut a fost în interes public, nu pentru a obţine avantaje personale.

Iniţial, judecătorii Tribunalului Galaţi i-au aplicat învinuitului o pedeapsă drastică: patru ani de închisoare, cu executare. Curtea de Apel a „îndulcit" însă pedeapsa, Vlasie fiind condamnat la doar trei ani, cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi cu o perioadă de încercare de cinci ani. Asta înseamnă că dacă pe respectivul interval săvârşeşte o infracţiune, el va fi considerat recidivist şi va executa şi cei trei ani de închisoare aflaţi în suspendare.

CITEŞTE ŞI

VIDEO Captură-record de ţigări în nordul judeţului. Un tractorist a fost arestat

Beţie şi scandal la Teatrul Muzical. Principalul acuzat este chiar directorul instituţiei de cultură FOTO

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite