Beţie şi scandal la Teatrul Muzical. Principalul acuzat este chiar directorul instituţiei de cultură FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Florin Melinte este acuzat de angajaţi că a comis mai multe abuzuri împotriva salariaţilor Teatrului Muzical "Nae Leonard". Totul a culminat cu un scandal petrecut vineri, când Melinte, beat fiind, a refuzat să discute cu viceprimarul Ciumacenco, venit să aplaneze conflictul dintre director şi angajaţi.

Aventurile bahice şi scandalurile provocate la Teatrul Muzical "Nae Leonard" de către directorul Florin Melinte i-au determinat pe consilierii locali PSD, cei care până acum îl susţineau frenetic, să-i retragă sprijinul. Anunţul a fost făcut de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, care a declarat că situaţia a devenit intolerabilă.

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco

image

„Consider că ceea ce este mult, este mult pentru oricine. O instituţie de cultură trebuie să facă cultură şi nu ceea ce se întâmplă la Teatrul Muzical. Îmi pare rău faţă de angajaţii teatrului care în ultimii ani au suferit multe nedreptăţi. Refuzăm să mai fim asemuiţi ca şi imagine cu dl director Melinte", a spus Ciumacenco.

"Cine p...a mea se crede ăsta de face ordine în teatrul meu?"

Supărarea viceprimarului are legătură cu o serie incidente petrecute săptămâna trecută, când Florin Melinte, aflat în stare bahică, şi-a bătut joc în mod repetat de angajaţi. El i-a chemat de două ori pe zi la repetiţii (dimineaţa şi seara) şi i-a obligat să repete în costumele de scenă, deşi în teatru era foarte frig (căldura nu a fost pornită). Cei care au îndrăznit să-i replice directorului că este prea frig pentru a juca în costumele subţiri au fost ameninţaţi cu concedierea.

Florin Melinte, directorul Teatrul Muzical

image

Mai mult, vineri , 28 octombrie, deşi erau convocaţi la repetiţie, actorii nu au mai fost primiţi în teatru şi au fost informaţi că vor fi penalizaţi cu 10% din salariu. Angajaţii au solicitat sprijinul viceprimarului Ciumacenco (dat fiind că primarul Nicolae este în delegaţie), însă Florin Melinte l-a tratat cu "sictir" pe reprezentantul municipalităţii. Mai mulţi martori din teatru ne-au informat că directorul ar fi urlat isteric, după ce a discutat telefonic cu viceprimarul: "Cine p...a mea se crede ăsta de face ordine în teatrul meu?"

Urmarea discuţiei este că Melinte i-a trimis pe angajaţi acasă, iar duminică, 30 octombrie, nu s-a mai ţinut spectacolul programat. Florin Melinte spune că motivul anulării spectacolului nu ţine de scandalurile cu angajaţii, ci de frigul din sală. De asemenea, afirmă că nu îl impresionează decizia consilierilor PSD de a nu-l mai susţine (cei de la PDL deja au votat pentru destituirea lui), deoarece contractul lui de manager ar ţine doar de primarul Dumitru Nicolae. "Eu cu el am semnat contractul, deci doar el îl poate rezilia", ne-a declarat Melinte.

Primarul Nicolae este susţinător înfocat al lui Melinte

image

Ciumacenco: "Voi face totul ca să fie destituit"

Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco spune că este cazul ca acest conflict să fie rezolvat şi că singura soluţie viabilă este destituirea lui Melinte.

"Voi face tot ce ţine de mine, pe lege, pentru a fi schimbat din funcţie. Au fost nenumărate momente când a trebuit să votăm fel de fel de lucruri legate de Teatrul Muzical şi eu şi colegii mei am fost în situaţia să punem capul în pământ şi să ridicăm mâna. Nu mai vreau să se întâmple acest lucru! Modul dânsului de a se comporta cu angajaţii şi regimul de teroare pe care l-a instaurat nu este corect pentru o instituţie de cultură", a declarat Ciumacenco

Poveste veche, cu scandaluri monstru şi beţii crâncene

Scandalurile dintre Florin Melinte şi angajaţii teatrului durează de câţiva ani. Rând pe rând, zeci dintre salariaţii instituţiei au făcut plângeri către Primăriei, solicitând schimbarea din funcţie a lui Melinte. Din păcate însă, primarul Dumitru Nicolae a refuzat cu încăpăţânare să ia vreo măsură. Asta deşi, la un moment dat, actorii au îngenuncheat în plenul Consiliului local şi au implorat să fie ajutaţi!

Actorii teatrului au îngenuncheat în faţa consilierilor locali

image

Scandalurile de săptămâna trecute nu sunt singulare. Iată alte câteva dintre cele mai recente scandaluri în care este implicat Melinte.

11 octombrie 2011

Melinte face un chef monstru la restaurantul "Royal". Prilej cu care, îmbrăcat în mantia Cavalerilor de Malta (ordin al cărui membru este) face "masoni" câţiva chelneri, spre deliciul asistenţei.

4 octombrie 2011

Trei maşinişti sunt persecutaţi şi ameninţati cu concedierea. Adrian Ciochină, Mihai Căprariu şi Radu Gheorghe – toţi trei maşinişti ai Teatrului Muzical au convocat presa  pentru a se plânge de abuzurile pe care le-ar săvârşi directorul instituţiei Florin Melinte.

Protest al angajaţilor teatrului



Cum chiar ei înşişi au declarat, conflictul cu managerul teatrului este mult mai vechi, pornind de la nişte sume de bani pe care acesta nu le-ar fi acordat şi pe care angajaţii le-au câştigat în instanţă. Povestea e veche din 2006, ambele tabere ieşind de atunci foarte des la rampă cu reclamaţii sau chiar cu gesturi extreme, cum a fost greva foamei.

„Recent, Florin Melinte a săvârşit un nou abuz împotriva noastră, ne-a tăiat 10 la sută din salarii timp de trei luni. Deşi am lucrat pentru spectacolul «Nabucco», am venit cu inovaţii şi ne-a lăudat, am primit decizie de oprire din salariu. Referatul s-a făcut în lipsa mea, când eram în concediu fără plată. Cum poate să mă sancţioneze pentru o perioadă în care n-am fost la muncă”, s-a plâns Adrian Ciochină, cel care a fost săptămâna trecută să-şi reclame şeful şi în şedinţa Consiliului Local. 

La rândul său, Radu Gheorghe susţine că în cartea sa de muncă sunt nereguli şi că este trecut în concediu fără salariu pentru o perioadă de 258 de ore, deşi nu a depus nicio cerere pentru aşa ceva.  

Evident, toate aceste acuzaţii sunt negate vehement de directorul teatrului.

image

12 februarie 2011

Spectacol anulat în mod abuziv! Pe 12 februarie 2011 trebuia să se joace „Spectacolul de Revistă". Acesta nu va mai avea loc deoarece managerul teatrului, Florin Melinte, nu le-a permis maşiniştilor să intre în instituţie.

„Melinte a lăsat un bilet la poartă în care scrie că: «Maşiniştii nu au voie să intre în teatru. Spectacolul s-a suspendat». Nu ştim din ce motiv. Mâine este avanpremiera la «Sânge Vienez» şi dânsul face repetiţia cu personal neautorizat precum croitori, balerini şi şefi de la tehnic. Aceşti oameni sunt expuşi la pericolului", spune Dumitru Ciochină

Angajaţii au ajuns la limita disperării şi sunt hotărâţi să intre în greva foamei. Ei au afişat pancarte cu mesaje foarte dure la adresa directorului: "Scoateţi infecţia Melinte din organismul culturii", "Scoateţi gunoiul Melinte din sistem!", "Nu ne mai lăsaţi în mâna diavolului".

image

„Când spui Melinte, spui Stalin, Hitler şi Ceauşescu. Eu am rate la bănci de 500 de lei şi un salariu de 300 de lei. Soţia este în şomaj, am un copil de doi ani jumătate. Am ajuns să mănânc zilnic ceapă cu pâine. Voi intra în greva foamei, nu pot risca să-mi pierd locuinţa", s-a plâns Dumitru Ciochină, în vârstă de 36 de ani.

În aceeaşi situaţie este şi Romulus Ferencz: „Luna aceasta am primit 370 de lei. Mi-au fost tăiate orele în mod abuziv. Este bătaie de joc. Nu am cu ce să-mi plătesc facturile la utilităţi. Voi sta în frig şi voi face greva foamei până se va face dreptate".

„Sunt actor cu studii superioare şi primesc un salariu de 500 de lei pentru că aşa doreşte domnul Florin Melinte. Acest abuz nu mai poate continua. Vom protesta până autorităţile se vor sesiza şi îl vor demite pe manager. Este o cazarmă, nu o instituţie de cultură", ne-a spus actorul Ionuţ Negrişanu.

10 februarie 2011

Melinte a agresat o actriţă! În stare avansată de ebrietate, directorul Teatrului „Nae Leonard", Florin Melinte, s-a luat la harţă cu o actriţă. Femeia a leşinat şi a fost dusă cu Salvarea la spital. Angajaţii teatrului spun că acest comportament a devenit „o normalitate" pentru managerul Florin Melinte.

Beat de aproape că nu se mai putea ţine pe picioare, managerul Teatrului Muzical „Nae Leonard" din Galaţi a dat afară din teatru o artistă care repeta pentru premiera spectacolului de operetă „Sânge Vienez", de Johann Strauss fiul.

„Regizorul m-a întrebat de ce nu am pantofii de spectacol, iar eu am «îndrăznit» să spun că din dispoziţia domnului manager. În acel moment, domnul Florin Melinte a început să urle la mine, s-a îndreptat către mine, iar din cauză că era extrem de beat a căzut peste mine. Tot el a chemat «mascaţii» spunându-le că l-am agresat, eu care am 47 de kg", spune cu lacrimi în ochi Florina Nistor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite