Galaţi: Tergiversare în cazul celui mai mare traficant de canabis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au reţinut produsele contrafăcute
Poliţiştii au reţinut produsele contrafăcute

Timp de o jumătate de an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a luat nici o decizie în cazul olandezului condamnat în primă instanţă pentru trafic de droguri la Galaţi.

Cazul lui Adrianus Bierhuizen continuă să surprindă după doi ani de la trimiterea lui în judecată.

VIDEO- UPDATE Doi traficanţi de droguri au fost arestaţi în plină stradă

Cetăţeanul de origine olandeză, stabilit la Galaţi, este considerat cel mai mare traficant de canabis de pe teritoriul României după ce DIICOT Galaţi l-a reţinut în 2007 pentru coordonarea transportului a 1.172 de kilograme de marijuana din Africa de Sud spre Olanda.

Tribunalul şi apoi Curtea de Apel Galaţi l-au găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat şi de trafic internaţional de droguri de mare risc.

Cu toate că a fost condamnat de cele două instanţe gălăţene la 12 ani de închisoare, Adrianus Bierhuizen este liber ca pasărea cerului.

Eliberat dintr-o greşeală

Judecătorii Curţii de Apel Galaţi l-au pus în libertate pe Bierhuizen după ce au considerat că poliţiştii din Constanţa nu ar fi întocmit corect actele de confiscare a canabisului.

"S-a dispus restituirea către inculpat a unor bunuri ridicate de la acesta în faza de urmărire penală. Au rămas nemodificate pedeapsa de 12 ani închisoare şi măsura confiscării sumei de 79.000 Euro", ne-a declarat vicepreşedintele Curţii de Apel Galaţi, judecătoarea Irina Boldea.

Dosarul a fost amânat un an de zile la Tribunalul Galaţi pentru că nu se găsea un traducător de limba olandeză.

EXCLUSIV Traficanţi cu epoleţi. Doi poliţişti gălăţeni au fost prinşi în timp ce făceau contrabandă cu ţigări

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie doreşte să stabilească acum un nou record pentru că în ultimele şase luni, de când dosarul a ajuns pe masa acestei instanţe, nu s-a făcut nimic, fiind acordate în neştire termene peste termene.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite