Galaţi: Sute de hectare de culturi agricole sunt sub ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii se plâng autorităţilor că nu mai au ce recolta după ce inundaţiile le-au afectat culturile, în care şi-au investit toţi banii pe care îi aveau.

Citiţi şi:

Marea păcăleală din agricultură. Aflaţi cum au încercat fermierii să fure subvenţii de milioane de euro

Nu mai puţin de 825 de hectare de culturi agricole fuseseră inundate până ieri sau sunt afectate de fenomenul de băltire în judeţul Galaţi.

"Cea mai mare suprafaţă, este vorba de 635 de hectare de culturi agricole, au fost inundate în zona localităţilor Fundeni, Lieşti şi Piscu. Aşteptăm să vedem dacă viitura de pe Prut va produce noi pagube", ne-a declarat directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, Violeta Nanu.

Fermierii ale căror culturi au fost distruse sau afectate de inundaţii, trebuie să se prezinte la sediul Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Galaţi sau să anunţe în scris în termen de 10 zile apariţia cazului de forţă majoră.

Agricultorii gălăţeni trebuie să transmită APIA Galaţi o înştiintare însoţită de acte doveditoare.

Dacă terenurile inundate nu se află în zone declarate calamitate printr-un act normativ, fermierii trebuie să prezinte, alături de înştiinţare, următoarele documente: copie după procesul verbal de calamitate sau adeverinţă de la primărie sau copie după procesul verbal de constatare emis de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Dezastru în ţară! Peste 1.800 de gospodării au fost inundate

Important de menţionat este că producătorii agricoli care nu înştiinţează APIA cu privire la apariţia unui caz de forţă majoră, în cazul de faţă inundarea culturilor, riscă să nu mai încaseze nici un ban de la Uniunea Europeană.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite