Caz absurd la Galaţi: Un şofer beat, care a călcat un om pe trotuar, a fost declarat nevinovat de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un gălăţean a murit la scurt timp după ce a fost lovit de o basculantă care ieşea cu spatele din curtea SC Apaterm. Culmea este că şoferul a fost scos de sub urmărire penală, cu toate că avea o alcoolemie de 0,75 g/l alcool pur în sânge.

În urma verificărilor, s-a stabilit că vina pentru producerea accidentului din data de 14.05.2010, i-a aparţinut victimei, un vârstnic, Gheorghe Frosa, care nu s-ar fi asigurat circulând pe porţiunea de trotuar din dreptul porţii instituţiei.

Alcoolul şi neatenţia i-au adus dosar penal unui şofer reşiţean

Cert este că şoferul maşinii Maricel Catană consumase acool, după cum a rezultat în urma testării alcoolemiei. Parchetul a demarat o anchetă împotriva şoferului, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă.

Cercetările au fost efectuate de prim procurorul Ionel Gâlcă, care a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de şofer pentru ambele infracţiuni, pe motiv că victima n-a depus plângere. La două luni după accident, Gheorghe Frosa a murit.

Dacă nu se poate imputa nimic anchetatorilor în ceea ce priveşte vătămarea corporală din culpă, în cazul căreia ancheta nu poate continua decât la cererea victimei, nu acelaşi lucru se poate spune despre ignorarea vinovăţiei şoferului care băut fiind, a încălcat Codul Rutier.

Conducătorul auto a fost la un pas de a intra sub incidenţa legii penale, limita admisă a îmbibaţiei alcoolice fiind sub 0.80 g/l alcool pur în sânge.
Cu toate acestea, nu a primit nici măcar o amendă administrativă.

„Pentru a redeschide ancheta trebuia să fim anunţaţi că a survenit decesul persoanei, iar apoi să vedem dacă există o legătură de cauzalitate între decesul acesteia şi accident", ne-a precizat procurorul Ionel Gâlcă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite