Galaţi: Retrocedare cu scandal la Bălăbăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Bostan este supărat că familia sa nu a primit terenul şi construcţiile la care susţin că au dreptul
Constantin Bostan este supărat că familia sa nu a primit terenul şi construcţiile la care susţin că au dreptul

Moştenitorii fostului proprietar al unui teren din comună se judecă cu primarul pe care l-au reclamat penal pentru că nu le-a restituit o fermă.

Familia Codreanu a deţinut 22 de hectare de teren agricol şi construcţii în comuna Bălăbăneşti, iar Primăria a retrocedat până acum moştenitorilor o suprafaţă de 12,5 hectare.

Scandal ISPA pentru 500.000 de euro

Mărul discordiei îl constituie o suprafaţă de circa şapte hectare, pe care se află o fermă de animale. De 10 ani, reprezentantul familiei Codreanu, Constantin Bostan (72 de ani) încearcă fără succes să intre în posesia terenului şi a construcţiilor.

Ferma s-a aflat pentru o perioadă în proprietatea IAS Horincea, care între timp a dat faliment, iar Primăria a vândut terenul şi ferma pentru achitarea impozitelor neplătite.

„Este de necrezut ce pot să facă. Primăria a vândut terenul şi ferma în 2004, cu toate că nu le aparţinea, iar un an mai târziu, primarul îmi trimite adresă, şi-mi spune că ni s-a eliberat titlu de proprietate pe teren şi grajduri. Păi ni s-a reconstituit dreptul de proprietate pe o suprafaţă pe care ei au vândut-o", ne-a declarat revoltat Constantin Bostan.

Ceartă între rude

Versiunea Primăriei din Bălăbăneşti este diametral opusă.

„Familia lui a avut acolo o cămăruţă în anii 1930-1940, unde mergeau vara. Terenul a fost preluat de IAS Horincea, care a construit o fermă pe el. Deci ferma nu a fost construită de ei. Nu este normal ce se întâmplă, suntem şi rude mai îndepărtate. Primăria i-a dat şapte hectare lângă fermă, sincer nu ştiu ce mai vrea. De 10 ani m-a reclamat peste tot, dar de fiecare dată mi s-a dat dreptate", ne-a declarat primarul comunei Bălăbăneşti, Dorin Codreanu, care se află la al cincilea mandat consecutiv în fruntea comunei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite