Vezi cum reuşesc profesorii să câştige un ban în plus! Vând aparate de masaj şi asigurări de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Anton se împarte între vânzarea de aparate medicale şi orele de curs.
Raluca Anton se împarte între vânzarea de aparate medicale şi orele de curs.

Cele mai mari venituri suplimentare se câştigă din activităţile de consultant de asigurări.Salariile din ce în ce mai mici din învăţământ, dar şi deteriorarea drastică a statutului social al profesorilor îi face pe tot mai mulţi oameni de la catedră să apeleze la joburi care să le aducă venituri suplimentare.

Profesoara de management al calităţii Raluca Anton, de la Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" din Galaţi câştigă bani frumoşi de aproape patru ani de pe urma colaborării cu o binecunoscută firmă care vinde printre altele şi unele dispozitive medicale.

VIDEO:Anchetă în cazul profesoarei bătute de un elev

"Nesiguranţa locului de muncă a fost un factor determinant în decizia pe care am luat-o. Am încercat mai multe variante, care n-au mers. Până la urmă, am găsit o colaborare care să-mi aducă şi satisfacţie sufletească", spune Raluca Anton, hotărâtă să renunţe încet-încet la catedră.

"Păi cum să mai stau la catedră, cu 1.160 de lei ?", se întreabă retoric profesoara de la "Elena Doamna".

Un alt caz aproape similar este cel al Zinicăi Nour, institutor la Şcoala Gimnazială din comuna gălăţeană Şiviţa. În urmă cu 10 ani, pe când alegea o catedră de titular la Şiviţa, aceasta s-a apucat de brokeraj de asigurări şi de atunci viaţa ei s-a schimbat.

„Dacă la început a fost puţin divertisment, în încercarea de a face şi altceva, acum chiar insist să muncesc extrem de mult şi în domeniul acesta. De multe ori, activitatea de la şcoală, împletită cu cea din asigurări, îmi ocupă toată ziua. Mă trezesc că se face miezul nopţii şi nu am pregătit mâncare pentru familie", povesteşte cadrul didactic de la Şiviţa.

Chiar dacă ambele activităţi o suprasolicită, femeia nu vrea să renunţe la niciuna dintre activităţi, mai ales că este susţinută de familie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite