Topul celor mai ieftine apartamente din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai ieftin apartament din oraş costă 11.000 de euro. Foto:Corina Tătaru
Cel mai ieftin apartament din oraş costă 11.000 de euro. Foto:Corina Tătaru

Cu cât sunt mai mici şi situate cât mai departe de centrul oraşului, preţul apartamentelor scade.Cea mai ieftină garsonieră din Galaţi este în Aviaţiei şi costă 11.000 de euro. Însă are doar 30 de metri pătraţi.

Dacă în 2008, preţul celui mai prost apartament pornea de la 35.000 de euro, în condiţiile în care metrul pătrat de construcţie ajungea la 1.200 de euro, astăzi aceeaşi locuinţă a ajuns să se vândă de trei ori mai ieftin.

Citeşte şi : Galaţi: Locuinţele de lux nu se vând nici ieftinite


Experţii imobiliari au explicat scăderea preţurilor prin lipsa acută a clienţilor dar şi accesul greu la credite. De asemenea, programul „Prima Casă" a limitat valoarea tranzacţiilor în jurul sumei de 60.000 de euro, fapt ce a determinat o scădere semnificativă a preţurilor , în special la apartamentele cu două şi trei camere.


Preţul locuinţei, după zonă şi suprafaţă

Preţurile urcă în funcţie de suprafaţa locuinţei, dar şi în funcţie de zonă. Cu cât apartamentul este mai aproape de centru, cu atât cumpărătorii vor scoate mai mulţi bani din buzunare.


Astfel, ţinând cont de aceste criterii, Dănuţ Onofrei, managerul agenţiei Lazaris 2003, a clasificat garsonierele din Aviaţiei ca fiind cele mai ieftine locuinţe din Galaţi. Practic, vorbim despre o cameră de circa 30 de metri pătraţi pentru care actualii proprietari solicită în jur de 11.000 de euro, în urma negocierilor preţul putând să scadă până la 10.500 de euro.


Dacă zona este prea îndepărtată de centrul oraşului, atunci, gălăţenii dispuşi să cheltuie mai mulţi bani, pot alege o garsonieră în Ţiglina, unde un apartament cu o cameră costă circa 16-17.000 de euro", a mai spus Dănuţ Onofrei.


Cel mai ieftin apartament cu două camere: 20.000 de euro
Gălăţenii care vor totuşi o locuinţă confortabilă se îndreaptă către apartamentele cu două camere. Pe acest segment imobiliar preţurile au scăzut la jumătate faţă de anul trecut, astfel încât cea mai ieftină locuinţă poate fi cumpărată şi cu 20.000 de euro.

În Ţigline, un apartament cu două camere, cu o suprafaţă de circa 50 de metri pătraţi, se vinde cu 21.000 de euro", a declarat managerul agenţiei Lazaris 2003.


Cât despre apartamentele cu trei camere , experţii imobiliari clasifică apartamentele din Aviaţiei şi Ţiglina ca fiind cele mai ieftine locuinţe. Practic, dacă aproape de centrul oraşului o locuinţă trei camere costă în jur de 38.000 de euro, către periferie preţul poate scădea până la 27.000 de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite