Galaţi: Pensiile speciale vor fi recalculate: 71 de deputaţi, senatori şi aviatori vor primi pensii mai mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale Galaţi a început procesul de recalculare a pensiilor de serviciu, prevăzute de Legea 119 din 2010 privind stabilirea unor măsuri în domeniul pensiilor. 

Om bogat, om sărac: cea mai mare pensie-26.924 de lei, cea mai mica pensie-233 de lei

Conform directorului Casei Judeţende de Pensii Galaţi, Ana Denis-Aramă, vor fi recalculate pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, ale personalului diplomatic şi consular, ale funcţionarilor publici parlamentari, ale deputaţilor şi senatorilor, ale personalului Curţii de Conturi şi ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă. Ele vor deveni pensii de asigurări sociale.

În judeţul Galaţi există 71 de pensii de serviciu, dintre care 43 sunt ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi parchetelor de pe lângă acestea, 16 sunt ale deputaţilor şi senatorilor, 9 sunt pensii de serviciu ale personalului Curţii de Conturi şi trei sunt ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă.

Metodologia de recalculare a acestor pensii de serviciu este reglementată de Hotărârea de Guvern nr. 737 din 21 iulie 2010. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 528 din 29 iulie 2010.

Recalcularea pensiilor se va face în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de guvern.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite