Taximetriştii sunt cei mai amendaţi şoferi din sudul Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În primele şase luni ale acestui an, Poliţia Rutieră a aplicat aproape 2.000 de amenzi şoferilor de taxi din Galaţi. Opririle neregulamentare, viteza excesivă şi starea deplorabilă a maşinilor - câteva dintre abaterile care au făcut din taximetrişti recordmanii amenzilor.

Citiţi şi:

Noile trasee din Galaţi pentru maxi-taxi, tramvaie, autobuze şi troleibuze

Un raport întocmit de Poliţia Rutieră Galaţi scoate în evidenţă o stare de lucruri îngrijorătoare. Taximetriştii din Galaţi şi Tecuci au fost amendaţi de 1.924 de ori în prima parte a anului 2010, ce înseamnă o medie de aproape trei amenzi pentru fiecare şofer.

Legea bunului plac

Abaterile sunt dintre cele mai diverse, dar cele mai frecvente sunt opririle neregulamentare, viteza excesivă, nerespectarea staţiilor şi trecerea pe culoarea roşie a semaforului.

„Unii taximetrişti nu au înţeles nici măcar că trebuie să aprindă lampa verde dacă au client sau să emită bon fiscal după fiecare cursă", ne-a declarat comisarul şef Viorel Cojocaru din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Mulţi taximetrişti riscă în fiecare moment să producă un accident din cauza stării tehnice deplorabile a maşinilor, ca să nu mai vorbim de lipsa licenţelor de transport, execuţie şi transport.

Nici proprietarii de microbuze private nu se prezintă mai bine la aceste capitole. Şoferii de maxi-taxi nu opresc în staţii, nu respect traseele şi nici orarul stabilit de Primărie.

Taximetriştii recunosc că sunt vinovaţi de multe din abaterile amintite, dar susţin că vina nu le aparţine în exclusivitate.

„De mai bine de un an Primăria trebuia să ne elibereze contractele de delegare de gestiune. Dacă taximetriştii le-ar fi avut, ar fi ştiut mai bine ce trebuie să facă. La microbuze s-a mai estompat fenomenul. Şoferii de microbuze opresc neregulamentar din cauza pasagerilor. Trag de uşă chiar dacă microbuzul nu a ajuns în staţie, în special la orele de vârf", ne-a declarat Silviu Cârlan, preşedintele Camerei Taximetriştilor.

Piraţii din taximetrie sunt în continuare o problemă serioasă. Este vorba practic de persoane care îşi folosesc maşinile personale pentru a transporta persoane în condiţii greu de închipuit, rutele frecventate fiind DN 25, DN 26, DE 581, DJ 251 şi DN 24D.

În ciuda numeroaselor razii organizate de Poliţie, ARR şi RAR, fenomenul nu a putut fi nici măcar diminuat.

Taximetrie cu cuţitul la gât

Galaţi: Războiul taximetriştilor cu....taximetriştii

Piraţii din taximetrie au creat adevărate războaie în trafic, care s-au soldat în mai multe rânduri cu rănirea unor taximetrişti la Tecuci, unde s-a ajuns la ameninţări cu moartea şi bătăi cu bâte şi cuţite.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite