Galaţi: Războiul taximetriştilor cu....taximetriştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele de taximetrie din Galaţi sunt în pragul falimentului după ce taximetriştii care activează ca persoane fizice autorizate au decis să reducă preţurile la 1,3 lei pe kilometru.

Citiţi şi:

Noile trasee din Galaţi pentru maxi-taxi, tramvaie, autobuze şi troleibuze

Operatorii au obţinut în Consiliul Local dreptul de a majora tarifele până la doi lei pe kilometru, măsură pe care o consideră necesară  pentru a putea face faţă cheltuielilor.

„Avem salarii de plătit, taxe, impozite şi leasinguri la maşini. Doar cu tarife mai mari putem să ne menţinem pe linia de plutire. Acum, dacă ei au mişcorat tarifele, operatorii au fost nevoiţi să facă acelaşi lucru pentru a-şi păstra clienţii, dar asta înseamnă sigur faliment", ne-a declarat administratorul firmei de taximetrie ACJ Globe Tour, Silviu Cârlan.

De cealaltă parte, proprietarii individuali de taxiuri cred că micşorarea tarifelor era importantă pentru a-şi păstra clienţii.

„Am lucrat 10 ani pentru o firmă de taxi şi cu ce m-am ales? Cu nimic. Nici vechime în muncă, nimic. Acum lucrez pe cont propriu şi trebuie să îmi întreţin familia. Nu mai aveam clienţi, aşa că am redus preţurile. Să facă şi firmele de taximetrie la fel. Nimeni nu îi opreşte", ne-a declarat Ion Manea (43 de ani).

Interesant de amintit este că cele mai mari tarife practicate în taximetria din Galaţi vin tot de la taximetriştii individuali, fiind vorba de doi lei pe kilometru.

Reprezentanţii firmelor de taximetrie cred că singura soluţie pentru rezolvarea problemei este modificarea legislaţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite