Banii risipiţi cu nesimţire la grădiniţele din Galaţi. Va fi declanşată o anchetă privind sumele umflate plătite la achiziţia hranei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directoarea Oltea Paraschiv de la Grădiniţa Luceafărul. Foto: Bogdan Nistor
Directoarea Oltea Paraschiv de la Grădiniţa Luceafărul. Foto: Bogdan Nistor

În urma dezvălurilor făcute de cotidianul "Adevărul", ediţia de Galaţi, legate de faptul că alimentele cumpărate de unele grădiniţe din Galaţi au preţuri de-a dreptul nesimţite, de 2-3 ori mai mari decât cele normale, autorităţile locale vor demara o anchetă.

Cel care s-a autosesizat cu privire la această situaţie absolut sfidătoare la adresa plătitorilor de taxe şi impozite din Galaţi a fost viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.

"În prezent, se înregistrează diferenţe de preţ foarte mari la alocaţia de hrană din grădiniţele cu program prelungit. În situaţii similare, părinţii sunt nevoiţi să scoată din buzunar şi cu 50% mai mult", a declarat viceprimarul.

Astfel, doar în două unităţi de învăţământ preşcolar (nr 53 - „Nicolae Labiş" şi nr 60 - „Arlechino") alocaţia de hrană achitată lunar pentru un copil este de 7 lei. În rest, se plăteşte mult mai mult peste tot. Valoarea maximă, de 10 lei, este atinsă în şapte dintre cazuri (Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 - „Luceafărul", nr. 5 - „Elena Doamna", nr. 7 - „Cristal", nr. 9 - „Sf. Nicolae", nr. 32, nr. 39 - „Dumbrava minunată" şi nr. 45 - „Parfumul teilor").

"Având în vedere că peste tot le sunt oferite copiilor aceleaşi produse, cer public Inspectoratului Şcolar al Judeţului Galaţi să facă verificări la toate grădiniţele cu program prelungit, pentru a vedea dacă se justifică sumele mari cerute în majoritatea cazurilor şi dacă nu poate fi redus costul alocaţiei de hrană", a mai spus Ciumacenco.

Menţionăm că "Adevărul" a scris în retetate rânduri despre cheltuirea abuzivă a banilor în grădiniţele din Galaţi.

CITEŞTE CE ŞI CUM AICI

Chilipiruri politice cu “dedicaţie” pentru Grădiniţa “Luceafărul” din Galaţi

Jonglerii cu banii părinţilor copiilor de la Grădiniţa "Luceafărul" din Galaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite