Jonglerii cu banii părinţilor copiilor de la Grădiniţa "Luceafărul" din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directoarea Oltea Paraschiv, bănuită că şi-a tras bani din fondul clasei. Foto: Bogdan Nistor
Directoarea Oltea Paraschiv, bănuită că şi-a tras bani din fondul clasei. Foto: Bogdan Nistor

Aflată în plin scandal legat de pontarea fictivă a unei salariate şi achiziţia de alimente cu preţuri umflate, directoarea Grădiniţei Nr. 1 "Luceafărul", Oltea Paraschiv, a mai comis se pare o ilegalitate

Concert, părinţii celor 14 copii de la grupa pregătitoare B, au pus mână de la mână şi au strâns bani pentru a schimba uşa de la clasa în care copiii lor au activităţi în fiecare zi.

Asta, evident, la sugestia directoarei: "Fetelor, dacă tot am schimbat geamurile, nu strângeţi bani de la părinţi ca să schimbăm şi uşa...", le-ar fi spus Oltea Paraschiv celor două educatoare.

Acestea s-au conformat şi au strâns repede 350 de lei, numai că, între timp, Primăria a alocat 482 de lei pentru exact acelaşi lucru: montarea unei uşi din PVC la grupa pregătitoare.

Din informaţiile pe care le avem, cei 350 de lei ar fi ajuns "în linişte" în portofelul directoarei Oltea Paraschiv, prin intermediul educatoarei Dorina Popa. Când a aflat că scandalul stă să izbucnească, directoarea a convocat-o ieri de urgenţă pe educatoare la o consfătuire de taină, chiar în toaleta grădiniţei, acolo unde i-a spus probabil să nu spună nimic şi i-a returnat şi cei 350 de lei.

"Eu n-am nicio treabă, sincer, chiar nu înţeleg de ce atâta scandal. Banii nu au fost niciodată la doamna directoare. De altfel, noi nu punem mâna pe bani, ei sunt în permanenţă la părinţi", spune uşor speriată doamna educatoare, care a recunoscut apoi că cei 350 de lei sunt acum la ea.

Nici de această dată, directoarea nu a vrut să comenteze pe marginea acestui subiect. Va da însă socoteală în faţa reprezentanţilor Curţii de Conturi, care de ieri verifică actele financiare derulată de grădiniţă în ultima vreme.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite