Propunere Adevărul de Seară Galaţi. Mutaţi Primăria în locul Regionalei CFR !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma desfiinţării acestei instituţii, sediul de pe strada Domnească ar putea găzdui municipalitatea. Autorităţile locale intenţionează să demareze negocieri pentru preluarea clădirii fostei regionale, dar nu se ştie când se vor finaliza acestea.

În timp ce toată lumea se chinuie să găsească o soluţie pentru sediul Primăriei, există la îndemâna consilierilor locali una cât se poate de ieftină pe care le-o sugerăm: sediul Regionalei CFR de pe Domnească.

Este chiar imobilul pentru care Primăria gălăţeană s-a luptat în instanţă, fără succes, să îl recupereze de la CFR.

Negocieri pentru preluare


Pe vremuri, clădirea Regionalei CFR a fost sediu al Primăriei Galaţi. Ulterior, municipalitatea s-a mutat în imobilul de pe strada Domnească 38, proprietate a fostului industriaş Dimitrios Macri.

Moştenitorul acestuia, Pierre Macri, a obţinut în justiţie clădirea şi cere 5,5 milioane de euro pentru vânzarea imobilului, bani pe care Consiliul Local nu accepta să-i plătească.


Transferul sediului fostei Regionale s-ar putea face printr-o hotărâre de Guvern, situaţie în care conducerea CFR ar fi pusă în faţa faptului împlinit.

Surse de încredere din Primăria Galaţi ne-au declarat că se fac deja negocieri pentru preluarea sediului Regionalei CFR. Lucrul acesta ar rezolva foarte uşor problema municipalităţii gălăţene, acela de a avea un nou sediu pentru Primărie.


„Nu pot să vă dau amănunte despre acest lucru. Probabil că la începutul lunii februarie se va şti care va fi viitorul sediu al Primărei Galaţi", ne-a spus viceprimarul Nicuşor Ciumacenco.


Conducerea CFR nu este dispusă să renunţe la clădire, chiar dacă activitatea regionalei de la Galaţi se va reduce substanţial în perioada următoare.


"Clădirea Sucursalei Regionale CFR Galaţi are utilitate de interes public, iar CN CFR SA nu a demarat până acum nicio procedură de înstrăinare a imobilului în cauză", ne-a declarat Oana Brânzan, purtătorul de cuvânt al CFR.
Municipalitatea a încercat de mai multe ori să îşi găsească un nou sediu, dar de fiecare dată a eşuat.


Mai întâi s-a dorit construirea unei noi clădiri la „Pastilă", apoi mutarea pe strada Domnească 24 (după recondiţionarea clădirii), la hotel Faleza şi în vechiul sediu al Regionalei CFR.


A fost luată în discuţie şi parcarea din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, dar până la urmă Primăria a fost nevoită să abandoneze proiectele pentru că terenurile şi clădirile vizate erau fie revendicate, fie retrocedate.

Citeşte şi

Regionala CFR Galaţi a fost desfiinţată

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite