Galaţi: Fudulie pe cheltuiala plătitorilor de taxe. Primarul nu vrea să se mute la Prefectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Dumitru Nicolae, Foto: Corina Misăilă
Primarul Dumitru Nicolae, Foto: Corina Misăilă

Primarul Dumitru Nicolae nu vrea să se mute în clădirea pe jumătate goală a Prefecturii, deşi actualul sediu al Primăriei este retrocedat, iar construcţia unui sediu nou ar costa peste patru milioane de euro.

CITIŢI ŞI :

Propunere Adevărul de Seară-De ce nu mutaţi Primăria în clădirea Prefecturii ?

Dezmăţ pe bani publici/ Prime şi stimulente nesimţite la Primăria Galaţi

Aici sunt banii dumneavoastră! 56 de şefi de lux la Primăria Galaţi

Aici sunt banii dumneavoastră! În plină criză, Primăria Galaţi dă prime de 15% din salariu

Turism administrativ pe banii contribuabililor la Primăria Galaţi. Zeci de funcţionari s-au "specializat" la munte şi la mare

Primarul Dumitru Nicolae nu este de acord cu propunerea făcută de „Adevărul de Seară”, aceea de a muta sediul Primăriei, în Prefectură, cu toate că astfel s-ar economisi la bugetul comunităţii considerabila sumă de patru milioane de euro.

Argumentele edilului-şef Dumitru Nicolae sunt: spaţiul insuficient şi insuficienţa locurilor de parcare. Ba chiar autorităţile au comandat un studiu de fezabilitate pentru stabilirea locului în care se va construi viitorul sediu al Primăriei.

„Nu este spaţiu suficient. Nu este o idee bună. În primul rând pentru că nu avem spaţiu suficient acolo, sunt puţine birouri, iar în al doilea rând, pentru că nu sunt locuri de parcare”, a spus primarul NIcolae. 

Primărie pe datorie

Dumitru Nicolae vrea cu orice preţ să-şi lege numele de construirea unui sediu nou: „Deja este în derulare un studiu de fezabilitate, analizăm piaţa, pentru a găsi cea mai bună zonă. Nu este posibil ca un oraş de talia Galaţiului să nu aibă un sediu pentru Primărie. (Deşi poate avea teatre transformate în secţii sub pretextul economisirii banului public ! n.n.) În următorii doi ani vom avea o Primărie modernă, cu parcare subterană. Această investiţie va fi inclusă în bugetul pe 2011. Probabil că vom contracta un credit”.

Întrebat pe ce variantă va merge până în momentul în care Primăria va avea posibilitatea construirii unui nou sediu, primarul Nicolae a răspuns. „ Am găsit o soluţie provizorie. Vom plăti chirie la un preţ modic, aşa cum prevede legea.

În acest timp, sperăm să construim un sediu nou. Până la Revoluţie, toate primăriile din ţară şi-au construit sedii, numai la Galaţi nu a interesat pe nimeni, iar acum instanţa a decis că trebuie să părăsim clădirea. Proprietarul cere o sumă foarte mare, iar nou nu avem banii ăştia”, a spus Dumitru Nicolae.

Palatul Administrativ în care funcţionează Prefectura Galaţi este aproape gol. După disponibilizări, mai bine de jumătate dintre birourile instituţiei au rămas goale şi au fost sigilate. În aceiaşi situaţie se află şi o bună parte din spaţiile blocului Cristal, în care îşi au sediile o sumedie de agenţii neguvernamentale şi al gen de instituţii care nu au ce să caute acolo.

Nu avem nicio putere

Majoritatea birourilor din blocul Cristal sunt nefolosite de ani de zile. „Nu sunt ale noastre, sunt ale Prefecturii. Ştiu că multe birouri sunt goale, dar noi nu avem nicio putere. Acolo ar trebui să fie mutate ONG-urile, care vin să ne ceară tot nouă sediu”, a încheiat primarul Dumitru Nicolae.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite