Escrocherie din puşcărie: un deţinut a oferit 17 premii fictive, de mii de euro, contra unor comisioane reale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simion Virgil Bogdan (28 de ani) este un recidivist cunoscut, iar în septembrie 2008 era încarcerat în Penitenciarul Ploieşti. Acolo i-a venit ideea de a trimite mesaje la diverse persoane, pe care le anunţa că sunt câştigătorii unor sume de până la 20.000 de euro.

Primul pe listă a fost gălăţeanul Liviu Gherman, care a primit „instrucţiuni", conform cărora urma să depună 200 de euro prin mandat poştal pentru a-şi putea ridica premiul.

Mărturisirile unui fost deţinut politic: „Mă băteau cu furtunul de cauciuc până leşinam"

Omul a anunţat Poliţia, care a organizat un flagrant la un oficiu poştal din Buzău, unde trebuia să ajungă banii.

În plasă au căzut doi tineri, care au refuzat să ridice banii pentru că fuseseră trimişi doar cinci lei. Cei doi au fost reţinuţi de poliţişti, iar mesajul găsit pe telefonul ultimului dintre aceştia este edificator: „Bogdane, vezi că pune unul banii prin poştă. Vezi şi tu cum e prin poştă cum intri".

Anchetatorii au avut parte de o surpriză de proporţii când au efectuat o percheziţie în celula lui Simion Virgil Bogdan. Când i-a văzut , bărbatul a scos cartela SIM dintr-un telefon şi a înghiţit-o.

El nu a recunoscut că a trimis mesajele, dar s-a dovedit ulterior că un mesaj similar fusese primit şi de un bărbat din Ţăndărei, care s-a lăsat convins să cumpere trei cartele în valoare de câte 20 de euro.

În total, 17 persoane din întreaga ţară au fost păcălite iar Simion Virgil Bogdan a încercat escrocheria chiar şi pe propriul avocat.

Update: Curtea de Apel Galaţi a emis mandate de arestare pe numele gardienilor killeri din Penitenciarul Galaţi

„A fost condamnat anterior de cinci ori pentru infracţiuni contra patrimoniului şi trafic de persoane. Ieri a fost trimis în judecată pentru înşelăciune", ne-a declarat prim procurorul adjunct al Parchetului de pe pe lângă Judecătoria Galaţi, Liliana Constanda.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite