Exclusiv/Stadionul Ancora, desfiinţat prin retrocedare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calitatea gazonului de pe stadionul Ancora este excepţională Foto Bogdan Dimofte
Calitatea gazonului de pe stadionul Ancora este excepţională Foto Bogdan Dimofte

Curtea de Apel Galaţi a obligat Şantierul Naval Damen să restituie în natură o suprafaţă de 1.928 de mp, care include terenul de joc şi o parte din tribune.Clubul Oţelul Galaţi, este pus în situaţia de a demola o investiţie de un milion de euro, însă conducerea acestuia susţine că baza sportivă nu poate fi dezafectată.

Dacă până în urmă cu câteva luni vă informam despre posibilitatea ca moştenitorii care revendică terenul pe care este construit stadionul Ancora să între efectiv în proprietatea acestuia, acum retrocedarea a devenit certitudine.

Marius Stan: "Cred că e de discutat chiar din punct de vedere penal ce se întâmplă cu Stadionul Ancora"

În urmă cu câteva zile, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dispus restituirea în natură a 1.928 de metri pătraţi din suprafaţa stadionului, care înseamnă practic tot terenul precum şi o parte din terenul ocupat de tribune.

EXCLUSIV: Pierde Oţelul Galaţi un milion de euro?

Este a doua instanţă după Tribunalul Galaţi care decide astfel, iar singura cale de atac rămasă este recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Trebuie totuşi amintit că procesul este în rejudecare, iar moştenitorii au avut şi prima dată câştig de cauză. Decizia vine după realizarea unei expertize topometrice judicare, care a stabilit că proprietarii iniţiali au deţinut 1.688 de metri pătraţi din cei 2.400 revendicaţi, reprezentând 70% din suprafaţa stadionului.

"Nu poate fi dezafectată"

Stadionul a intrat în proprietatea Şantierului Naval Damen care l-a concesionat concesionat către FC Oţelul Galaţi.

Clubul de fotbal a finalizat reabilitarea stadionului şi terenului şi preconizeaza inaugurea arenei la începutul anului viitor. Acum însă această intenţie a devenit îndoielnică. Conducerea grupării de fotbal este extrem de nemulţumită de decizia justiţiei şi susţine că va apela la toate mijloacele legale pentru a împiedica demolarea stadionului.

„Probabil că vor o cameră în vestiar sau au nevoie de sala de forţă. Este ilogic să se decidă înstrăinarea unei baze sportive. Să se decidă soluţii normale, dacă oamenii au dreptate, să fie despăgubiţi, dar nu poate fi dezafectată o bază sportivă. Există lege care interzice asta. Vom merge până la Curtea Supremă în căutarea normalităţii", ne-a declarat Marius Stan, directorul general al FC Oţelul Galaţi.

Vor terenul

Moştenitorii au încercat de mai multe ori până acum să oprească lucrările de renovare a stadionului Ancora pentru a putea intra în posesia terenului.

Noua expertiză efectuată în ciuda opoziţiei părţilor urma să stabilească dacă terenul pe care este construit stadionul Ancora este străbătut de reţele sau conducte electrice.

În funcţie de acest amănunt, instanţa urma să decidă dacă retrocedează terenul sau acordă despăgubiri moştenitorilor, iar rezultatul este deja cunoscut.

Dacă se va ajunge la distrugerea stadionului, soluţia legală este ca olandezii de la Damen să dea în judecată AVAS, de la care a cumpărat terenul şi infrastructura sportivă.

Adevărata pierdere ar fi însă pentru copii şi juniori, care urma să se pregătească pe stadionul modernizat. "Am cheltuit până acum aproape un milion de euro pentru refacerea stadionului. Nu este normal să distrugi aşa ceva", mai declară Marius Stan.

Gazonul, mai bun decât pe stadionul Oţelul

Gruparea de fotbal s-a întrecut pe sine la renovarea arenei sportive de la Ancora, lucru recunoscut şi de oficialii clubului.

"Terenul arată senzaţional, îţi vine să faci tumbe pe el! Este mai bun decât terenul de pe Stadionul Oţelul! Mai sunt câteva lucrări de încheiat în ceea ce priveşte tribunele şi alte dotări. Sper ca în luna octombrie să fie gata! Asta ar fi, de fapt, cea mai mare realizare a noastră, nu faptul că am terminat campionatul pe nu ştiu care loc. Acea bază reprezintă speranţa pentru viitor!", declara directorul general al FC Oţelul, Marius Stan.

Oficialii grupării sportive îşi doresc cu tot dinadinsul să organizeze o inaugurare de gală după ce instalaţia de nocturnă va fi montată. Reabilitarea bazei sportive a presupus înlocuirea gazonului, reabilitarea tribunelor şi a vestiarelor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite