Exclusiv/Profesor trimis în judecată pentru trafic cu mercur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mercurul descoperit la elev în timpul flagrantului a fost confiscat
Mercurul descoperit la elev în timpul flagrantului a fost confiscat

Dascălul din comuna gălăţeană Cuza Vodă s-a oferit să găsească un cumpărător pentru circa 100 de grame de mercur procurate de un fost elev al său .

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a trimis ieri în judecată trei persoane, pentru trafic cu substanţe toxice, în acest caz mercur.

VIDEO-Un elev de liceu din Cuza Vodă a încercat să vândă mercur în piaţă

Surprinzător este faptul că principalii protagonişti ai acestei poveşti sunt un profesor şi fostul său elev de la şcoala din comuna Cuza-Vodă. Marius Stroiu (19 ani) a intrat în posesia unui recipient cu mercur de la Dorin Bucur (42 de ani), un consătean.

Poliţiştii au aflat pe 09.06.2010 că profesorul Cristian Ivanov (35 de ani) urma să vândă o cantitate de mercur contra sumei de 100.000 de lei. Oamenii legii au obţinut în justiţie avizul pentru interceptarea telefoanelor profesorului şi al fostului său elev, Marius Stroiu.

Aşa au aflat că Ivanov găsise un cumpărător pentru mercur, care urma să plătească 60 de lei pentru un gram. 20 de lei pe gram urma să intre în buzunarul profesorului.

Câteva zile mai târziu, poliţiştii l-au prins în flagrant pe Marius Stroiu încercând să vândă 93,1 grame de mercur unui gălăţean.

„Mercurul a fost confiscat, iar cele trei persoane implicate au fost trimise în judecată, în stare de libertate", ne-a declarat Veronica Dumitrache, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

„A recunoscut ce a făcut şi cred că putem cere o pedeapsă cu suspendare, ţinând cont că a avut o atitudine sinceră", a precizat Domnica Toader, avocatul profesorului Cristian Ivanov.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite