Exclusiv/Condamnat pentru că şi-a sluţit superiorul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comandantul Ştefan Florea a primit un an de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală gravă şi lovire a căpitanului navei.Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Brăila au fost nevoiţi să-i eviscereze chirurgical ochiul stâng căpitanului Alecu Grosu după ce acesta a fost snopit în bătăie de secundul său.

În data de 07.10.2008, Alecu Grosu a fost numit căpitan pe remorcherul „Râşnov" aparţinând Navrom, iar ca adjunct al său a fost trimis Ştefan Florea, angajat al SC Navconsult SRL Galaţi. Pe 18.10.2008, remorcherul „Râşnov" se afla în zona kilometrului 219, pe malul stâng al Dunării, iar căpitanul Alecu Grosu dorea să organizeze o petrecere împreună cu echipajul.

Primar condamnat la 11 ani de puşcărie pentru înşelăciune

Marinarii au refuzat, iar între timp a apărut şi adjunctul său, secundul Ştefan Florea, cu care căpitanul s-a luat la ceartă. Din declaraţiile echipajului, reiese că Alecu Grosu a început să îl înjure pe Florea, care şi-a pierdut cumpătul şi l-a lovit cu pumnii până l-a lăsat lat.

Căpitanul Alecu Grosu a avut nevoie de 115 zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni şi a rămas cu o infirmitate fizică permanentă.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Brăila au fost nevoiţi să-i eviscereze ochiul stâng. Rămas cu un singur ochi, navigatorul nu mai putea comanda niciun vas, fiind nevoit să se pensioneze pe caz de boală.

Secundul Ştefan Florea a fost pedepsit cu un an de închisoare cu suspendare pentru vătămare corporală gravă şi lovire a comandantului navei.

„Vreau să îmi plătească diferenţa de bani între salariul de căpitan şi pensia pe care o primesc acum", ne-a declarat fostul căpitan fluvial.

Alecu Grosu a cerut 100.000 de lei ca daune materiale şi 200.000 de lei drept daune morale, la care se adaugă plata unei indemnizaţii lunare de 2.400 de lei lunar, dar Judecătoria Galaţi nu a aprobat decât în parte pretenţiile acestuia.

Comandantul Ştefan Florea trebuie să îi plătească 1.500 de lei ca daune materiale şi 14.000 de lei-daune morale.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite