Epoca de aur a reînviat la Galaţi: Mii de familii sunt obligate să facă baie la lighean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plină vară, pe caniculă, aproape 10.000 de familii gălăţene sunt nevoite să trăiască fără apă caldă.   Situaţia se datorează rău-platnicilor care refuză să îşi achite facturile restante. Cu toate acestea, măsura luată de SC Apaterm este incorectă din punct de vedere al locatarilor care îşi plătesc la zi facturile.

CITIŢI ŞI:

Sahara de Galaţi/ Sute de familii trăiesc ca-n Evul Mediu

Galaţi: Salvarea datornicilor, moartea distribuitorilor. Apaterm riscă falimentul!

Galaţi: Mii de gălăţeni sunt datori vânduţi la SC Apaterm SA

De pildă, locuitorii blocului N9 din cartierul Micro 38, nu mai primesc apă caldă din data de 14 august. Oamenii sunt nemulţumiţi deoarece nimeni nu i-a înştiinţat că li se va întrerupe apa.

„Ne descurcăm foarte greu. Trebuie să spălăm, să ne facem baie. Nu ştim când se va relua furnizarea apei calde. N-am văzut nici bilet pus pe uşă.

Suntem cu datoriile la zi. Nu e normal. Măcar puteau să ne anunţe. Mă gândesc serios să-i dau în judecată”, s-a plâns Marin Marcel, 45 de ani.

Marii datornici la întreţinere riscă să ajungă pe străzi. 350 de gălăţeni sunt în procedură de executare silită

O altă locatară, Maria Strunilă, susţine părerea vecinei de scară: “Suntem nevoiţi să încălzim apă şi să ne spălăm chinuit, în lighean. Trebuie să facem şi noi duş, că ne ducem la servici. Nu putem sta împuţiţi.  E bătaie de joc. Să oprească apa caldă la cei cu datorii mari, nu  la cei cu 100 de lei”.

Sahara de Galaţi

Alt bloc, aceeaşi situaţie. Locatarii de la N11 primesc apă caldă doar sâmbăta şi duminica, iar apă rece deloc. “ La Apaterm, am ajuns cu datoriile la 160 milioane lei, din care 140 milioane sunt penalităţi. Aceste datorii trebuia prescrise”, explică administratorul Tinca Bold.

George Cubasa, directorul SC Apaterm susţine că măsura a fost luată împotriva a 82 de asociaţii care aveau cele mai mari restanţe de plată.

„Asociaţiile care nu mai primesc apă caldă trebuie să încheie un angajament de plată cu Apaterm şi, în funcţie de  bani care îi plătesc, vor putea primi apă caldă o zi pe săptămână, apoi două”.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite