Epoca de aur a reînviat la Galaţi: Mii de familii sunt condamnate la sete şi mizerie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galaţiul secolului XXI. Mii de oameni  nu primesc apă rece la robinet, deşi plătesc pentru acest serviciu şi nu au nici un fel de datorii. Situaţia se datorează rău-platnicilor, care, prin neplata facturilor, îi trag la fund şi pe bun-platnicii care locuiesc în bloc cu ei.

La limita răbdării

Bătrâni, oameni bolnavi, imobilizaţi la pat, familii cu copii mici. Toţi au ajuns la limita răbdării şi sunt indignaţi de „secarea robinetelor”.

Sahara de Galaţi/ Sute de familii trăiesc ca-n Evul Mediu

 Duşul sau chiar băutul unui pahar de apă, au devenit mari dorinţe pentru locatarii blocurilor  N11, scara 3, 4, N12, scara 3, 4 şi O 4 scara 1, din Micro 38.

Marii datornici la întreţinere riscă să ajungă pe străzi. 350 de gălăţeni sunt în procedură de executare silită

La intrare în blocul N12, din cartierul Micro 38, te loveşte un miros puternic de WC nespălat şi de subsol inundat.

Neculina Apostol are 80 de ani şi este cu plata la zi. Ne spune că din 1973, de când locuieşte în bloc, nu s-a oprit niciodată  apa. „Nu am nicio datorie la întreţinere. De ce mi-au oprit apa? Sunt bolnavă şi car apă de la cisternă, când vine, să am cu ce găti. Este mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu!”, spune bătrâna.

image

Un al locatar, Ioan Nechifor, are mâna stângă amputată  şi, în fiecare zi, se chinuie să care bidonul cu apă. „Primăria ar trebui să găsească o soluţie pentru bătrâni, bolnavi şi cei care plătesc. Cisterna vine, dar apa nu  ajunge pentru toată lumea. Eu am dat unui vecin două beri ca să mă ajute”.

Iadul pe pământ

Într-o situaţie mai dificilă este Casandra Drăgan ,în vârstă de 90 de ani, imobilizată la pat şi bolnavă de Alzheimer.  „Este iadul pe pâmânt. Trebuie să-i schimb pampersul de trei ori pe noapte şi nu am apă cu ce să o spăl. Este o mizerie de nedescris.

Noi am vrut să chemăm televizunea, să vadă toată lumea cum îşi bat joc de noi autorităţile”, ne-a spus femeia care o îngrijeşte pe bătrână.

Lica Zanfir se plânge că trăieşte dintr-un ajutor de şomaj şi cu toate acestea îşi plăteşte în fiecare lună datoriile. Nu are voie să facă efort, de aceea este ajutată de o nepoţică de cinci ani, Cristina Elena.

„În fiecare zi, în jurul prânzului, fetiţa se aşează la coadă pentru a-mi aduce apă. Mi-e milă de ea, dar nu avem ce face. Peste câteva zile o să înceapă şcoală. Cu ce o să o spăl ? Ce o să facem? Nu  se poate duce murdară la şcoală”, ne-a spus revoltată femeia

image

"Nu mi se pare corect să-mi oprească apa. Am fost nevoit să mă duc la ţară, la Schela, să-mi aduc de acolo. Mi-e jenă să chem pe cineva la mine în vizită. Nici măcar apă pentru weceu nu avem", ne-a spus şi Viorel Rusin.

Explicaţia Apă-Canal

Gelu Stan, directorul SC Apă Canal, rămâne inflexibil: „furnizarea se va relua numai după achitarea a 30% din datorie şi  şi încheierea unui grafic de eşalonare a debitelor”.

Din cauza datoriilor nu primesc apă potabilă nici asociaţiile de proprietari nr.601, 626 şi 619 din Micro 40, 850 din Micro 39, precum şi 335 din Siderurgiştilor Vest.
 
 
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite