EXCLUSIV/Inspectoratul Şcolar Galaţi va fi primul din România care recunoaşte diplomele “Spiru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un pas înainte pentru cei care au absolvit Universitatea “Spiru Haret”. Foto: Bogdan Nistor
Un pas înainte pentru cei care au absolvit Universitatea “Spiru Haret”. Foto: Bogdan Nistor

Asta după ce a constatat că majoritatea universităţilor din ţară le acceptau, pentru înscrierile la master. La nivelul judeţului Galaţi sunt peste 600 de absolvenţi ai Universităţii "Spiru Haret" iar unii au avut de suferit din cauza nerecunoaşterii diplomelor

La ultima şedinţă a juriştilor din cadrul inspectoratelor şcolare din ţară şi de la universităţi de prestigiu din ţară s-a discutat pe marginea valabilităţii diplomelor de licenţă emise de Universitatea Spiru Haret.

CITIŢI ŞI:

Psihologii şcolari cu diplome „Spiru" preferă şomajul sau munca în străinătate

Până acum, noi nu i-am primit la titularizare pe absolvenţii cu diplome «Spiru», în schimb, universităţile le-au recunoscut şi au primit aceşti absolvenţi la programele de master şi de doctorat, ceea ce nu prea era corect", spune Costică Coştoi, juristul Inspectoratului Şcolar Galaţi (ISG).

În aceste condiţii, conducerea ISG a decis să le recunoască absolvenţilor de Spiru Haret studiile superioare.

„Vom recunoaşte studiile validate prin intermediul unei diplome ştampilată cu timbru sec şi cu antetul Ministerului Educaţiei. Asta înseamnă că va trebui să le plătim oamenilor studiile. Din păcate, nu vom putea proceda la fel şi în cazul celor care nu au diplome, ci doar adeverinţe", a precizat inspectorul şcolar general Doruleţ Resmeriţă.

Universitatea "Spiru Haret" , licenţă 2010 pe grilele din 2009

Valentina Cârjău este una dintre angajatele Centrului Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Socială (CJRAE) Galaţi care are asemenea diplomă, dar nu îi era recunoscută de către angajator. Ea a acţionat în instanţă instituţia revendicând salariul de profesor calificat.

Absolvenţii de la "Spiru Haret" au dat în judecată Ministerul Educaţiei

„Mă bucur să aud această veste, cu toate că nu a fost confimată oficial de cei de la ISJ. Eram sigură că, mai devreme sau mai târziu, o să ni se facă dreptate. În sfârşit, o să am salariul pe care-l merit", spune profesoara.

Marea ei supărare rămâne însă legată de faptul că, nici în 2009 şi nici în acest an, nu a fost primită la titularizare.

În acest moment, în Galaţi, ca de altfel în toată ţara, există trei tipuri de absolvenţi „la Spiru":
Sunt educatorii, care pe baza diplomelor ar trebui să fie plătiţi ca şi profesorii pentru învăţământul primar, secretarele şi contabilele, precum şi profesorii titulari", spune inspectorul general adjunct, Onuţ Atanasiu.

Secretomanie şi furie la Universitatea "Spiru Haret"

Din calculele făcute de cei de la ISJ reiese că, în acest moment, sunt peste 600 de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret care, odată cu recunoaşterea diplomelor, ar trebui să beneficieze de majorări salariale cuprinse între 15 şi 20%.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite