EXCLUSIV/ Pistolarul din centrul Galaţiului mărturiseşte: „Am tras în ei pentru că mă plictiseam!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul armat de joi, de pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi, arată că există probleme grave cu controlul armelor. Printre cele două persoane rănite se numără şi Emil Mocanu, patronul unui magazin de arme şi muniţii din apropiere.

Victima spune că este uimită de ceea ce se întâmplă şi că este inadmisibil că armele de tipul celei folosite de agresori (cu aer comprimat, putere 0,3 jouli, trage cu bile cu calibrul de 6 mm) se pot cumpăra de oricine, ca şi cum ar lua un kilogram de roşii de la piaţă.

Chiar dacă arma este considerată neletală, faptul că la utilizarea ei pentru competiţiile de "airsoft" trebuie folosit echipament de protecţie (cască, vestă etc) indică faptul că poate produce rănirea gravă a "ţintei". În cazul de faţă, doar distanţa destul de mare (circa 30 de metri) dintre agresori şi victime, precum şi lipsa de precizie au împiedicat producerea unei tragedii.

Potrivit procurorilor, în cele din urmă doar unul dintre tinerii implicaţi a recunoscut că a tras. Se numeşte Daniel Sârghi, are 22 de ani şi nicio ocupaţie. Individul are antecedente penale, după ce a mai fost implicat într-o serie de scandaluri şi bătăi. De altfel, el şi persoanele cu care era în maşină fac parte dintr-o gaşcă ce-şi face veacul prin rău-famatul cartier Micro 40. Există indicii că sunt specializaţi în taxe de protecţie şi furturi.

În faţa anchetatorilor, Daniel Sîrghi a declarat cu nonşalanţă că a tras în oamenii de pe trotuar din amuzament.

„Am tras în ei pentru că mă plictiseam", a declarat el, iar această afirmaţie şocantă indică faptul că este inadmisibil să vinzi o armă cuiva al cărui nivel de responsabilitate şi de sănătate mintală nu a fost testat.

În maşină mai erau două persoane, dar Sârghi a luat toată vina asupra sa. S-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a acestuia iar astăzi va fi propus pentru arestare preventivă la Judecătoria Galaţi. Cercetările continuă, pentru a identifica şi alte posibile aspecte alea acestui incident", ne-a declarat Ionel Gâlcă, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

CITEŞTE AMĂNUNTE DESPRE INCIDENT AICI:

UPDATE Răfuială de tip mafiot în plin centrul Galaţiului VIDEO 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite