UPDATE:Răfuială de tip mafiot în plin centrul Galaţiului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane au fost rănite în timpul unei reglări de conturi pigmentată cu focuri de armă. Poliţia nu ştie, deocamdată, care este mobilul incidentului

Administratorul unui magazin de arme, dar şi un trecător nevinovat au fost răniţi într-un incident care ridică multe semne de întrebare.

Scenariu exact ca în Bronx pe strada George Coşbuc din Galaţi. Emil Mocanu, patronul unui magazin de arme a fost împuşcat dintr-o maşină, chiar în timp ce se afla în interiorul unităţii. În timpul acestui eveniment, care a durat mai puţin de 30 de secunde, un pieton aflat în zonă a devenit „victimă colaterală".


Împuşcă şi fugi


Atacatorii, aflaţi într-un autoturism marca Volkswagen Golf, au tras cu armele exact în momentul în care se aflau la intersecţia străzilor Coşbuc şi Tecuci, apoi au încercat să scape cu fuga, demarând în trombă.


„Treceau cu maşina, un Golf negru, au oprit aici pentru că maşinile erau oprite la semafor, eu am dat să ies din magazin şi prima oară m-a lovit aici în burtă cu o bilă din aia de plastic şi am fugit după ei să văd cu ce ocazie a tras în mine. A doua oară m-au împuşcat în piept", a povestit Mocanu.


Victimă colaterală


De-abia în momentul în care a ieşit din magazin, administratorul a văzut că mai există o victimă, care se plângea de dureri.


„Până la urmă aflu că au trecut în faţă pe contrasens, au trecut pe roşu şi între timp un cetăţean a zis «domnule şi pe mine m-a lovit în mână». În mine au tras, erau patru tineri cu număr roşu la maşină (N.R.: provizoriu), am dat telefon la 112 şi imediat i-au prins", a a mai explicat administratorul.


De fapt, numai doi dintre atacatori au fost reţinuţi imediat, ceilaţi doi fiind încătuşaţi la mai bine de trei ore de la producerea evenimentului, fiind reţinuţi în trafic într-o altă maşină - un Audi.


Din fericire pentru cele două victime, armele erau cu aer comprimat, iar leziunile au fost minore.


Emil Mocanu nu înţelege cine ar putea fi în spatele acestui eveniment şi spune că nu ar avea niciun duşman, care să fi putut să-l intimideze în acest fel.


N-am avut conflict cu nimeni, nu am cu cine să am. Aici e magazin de arme, de vânătoare. Glume! Nu mai ai siguranţa zilei de mâine, trebuie să stau cu mitraliera sau pistolul la mine", a spus acesta.


Cazul a fost preluat de poliţiştii secţiei 2. Comisarul Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, a declarat:

„Din partea din spate a maşinii s-a lăsat geamul jos şi un individ a scos un pistol, se pare airsoft, şi a tras cu bile de plastic asupra unui vânzător. După aceea a demarat în trombă. La scurt timp a fost depistat în trafic autoturismul implicat. Înăuntru erau doi indivizi şi a fost găsită şi arma cu care s-a tras. În funcţie de rezultatele anchetei vom propune soluţia ce se impune".


Al doilea scandal cu arme din 2010


La începutul lunii iunie, s-au tras focuri de armă pe strada Nicolae Bălcescu. Atunci şase tineri au coborât din două maşini şi s-au luat la bătaie. Persoane dintr-o a treia maşină s-au implicat aproape imediat în conflict, ajungându-se la o bătaie la care au participat 12 persoane.


Loviturile au fost succedate de un foc de armă, unul dintre participanţii la conflict fiind rănit şi transportat la spital. Atunci, unul dintre scandalagii a ajuns la spital.

Infractorii care au tamponat maşina Poliţiei, neprinşi


Un eveniment oarecum asemănător, petrecut în urmă cu câteva zile şi soldat cu distrugerea unei maşini de Poliţie, a rămas neelucidat până în acest moment.

La sfârşitul săptămânii trecute, o maşină aparţinând Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi a fost distrusă în timpul unei urmăriri ca-n filme, pe strada Nicolae Alexandrescu.

Poliţiştii urmăreau un grup de traficanţi de ţigări care reuşiseră să fugă de la locul unui flagrant şi, pe această stradă, aflată în apropierea Pieţei Centrale, agentul aflat la volan, a pierdut controlul maşinii.

A lovit mai întâi în plin un autoturism parcat pe marginea străzii, după care a ricoşat în alte două automobile, pe care le-a avariat uşor.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Ştefan Gohoreanu, spune că până în acest moment cei care sunt autorii morali ai acestui accident, traficanţii de ţigări, nu au fost prinşi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite