Superinterviu cu Dorinel Munteanu:„Vreau titlul pentru cei care m-au contestat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Munti“ insistă că ar fi făcut treabă şi la Steaua dacă era lăsat. El crede că returul va fi „de zece ori mai greu“ pentru formaţia sa, întrucât acum gălăţenii vor fi băgaţi în seamă.

Dorinel Munteanu şi-a găsit liniştea pe malul Dunării. Dat afară pe uşa din dos de la Steaua, acuzat la Vaslui şi FC Argeş de aranjamente, izgonit de la „U" Cluj, recordmenul selecţiilor la echipa naţională s-a mulat perfect pe planul lui Marius Stan de a face performanţă la Galaţi.

După o muncă de un an şi jumătate, „Munti" a pregătit returul din postura de lider al campionatului. Pentru prima oară în viaţa lui. Liga Campionilor la Galaţi? „Să nu vă mire, sunt oraşe mai mici care au gustat din bucuria acestei competiţii", vine răspunsul prompt al fostului internaţional.

„Adevărul": E Oţelul pregătită pentru retur?

Dorinel Munteanu: Normal. Sunt foarte mulţumit de stagiile efectuate în această iarnă, chiar dacă adversarii nu au fost tot timpul la nivelul pe care mi l-aş fi dorit. Oricum, noi am făcut aceleaşi antrenamente şi am avut acelaşi program ca şi înainte. Faptul că suntem lideri şi ne batem la titlu nu mi-a schimbat modul în care văd eu lucrurile. Şi nici nu mă tem de aranjamente, arbitri sau altceva. Mai ales acum, cu DNA-ul pe întreg fotbalul. E posibil să existe premieri, asta da, însă nu mă deranjează. Suntem puternici.

Nu aţi adus prea mulţi jucători noi...

Nu am investit mult în achiziţii. I-am luat pe Mişelăricu, Milea şi Punosevaci, însă nu ştiu dacă ei vor evolua foarte mult în retur. Sunt tineri şi vreau să crească alături de echipă, pentru că, pe lângă obiectivele noastre, noi ne dorim foarte mult să scoatem fotbalişti buni la echipă.

Care este secretul lui Dorinel Munteanu?

Succesul n-are o reţetă, iar nici eu nu am niciun secret. Sună banal, dar liniştea şi continuitatea sunt elementele esenţiale pentru performanţele noastre de până acum. Şi sunt sigur că aş fi avut rezultate excelente şi la Steaua, Vaslui sau alte echipe de la care ştie toată lumea cum am plecat, dar nu am fost lăsat. Asta e, nici nu vreau să-mi mai amintesc. Aici am preluat o echipă tânără, nu de prim plan şi a contat că nu am fost băgaţi în seamă. În retur, lumea ne va trata altfel, va fi de zece ori mai greu.

VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite