Directorul Penitenciarului Galaţi: „Imaginile video există. Am anunţat Parchetul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda avalanşei de telefoane venite din partea deţinuţilor şi gardienilor, conducerea Penitenciarului Galaţi preferă să nu se pronunţe asupra circumstanţelor în care a avut loc incidentul din 4 iunie, soldat cu moartea lui Constantin Sandu.

Citiţi şi:

Anchetă/Deţinut mort în penitenciar după un incident cu gardienii-GALERIE FOTO

Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt, şi-a pierdut viaţa după ce a fost „imobilizat" definitiv de cinci gardieni cu pumnii şi picioarele.

„Sunt două anchete disciplinare în desfăşurare. Nu pot spune nimic până la finalizarea lor. Comunicatul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu trebuia să lase să se înţeleagă că toţi cei 16 angajaţi ai Penitenciarului sunt vinovaţi de cele întâmplate. Asta rămâne să stabilească comisiile disciplinare", ne-a declarat judecătorul Neculai Burlibaşa, directorul Penitenciarului Galaţi.

Povestea se poate repeta

Controversele pe marginea existenţei imaginilor video care îi prezintă pe gardieni cum îl snopesc în bătaie pe deţinut s-au risipit după ce conducerea Penitenciarului a precizat că acestea au fost predate deja Parchetului.

„Imaginile video există. Noi am anunţat primii Parchetul şi le-am predat dumnealor", susţine judecătorul Burlibaşa.

Directorul Penitenciarului precizează că întreaga unitate de detenţie este supravegheată video, iar existenţa altor abuzuri din partea gardienilor nu este posibilă.

„Orice sesizare venită din partea deţinuţilor a fost înaintată direct la Parchet pentru a nu exista discuţii şi interpretări privind ancheta efectuată de noi", ne-a declarat judecătorul Burlibaşa.

GALERIE FOTO/Protestul gardienilor din Penitenciarul Galaţi: „Băsescu la puşcărie!"

Cert este că producerea altor incidente de acest gen nu poate fi exclusă, iar conducerea Penitenciarului nu poate face altceva decât să se ocupe mai bine de supravegherea şi instruirea gardienilor.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite