Dig de 2,5 km şi pompe de mare putere pentru a proteja Valea Oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a preveni inundarea zonei locuite din Valea Oraşului, a fost ridicat un dig în lungime de 2,5 km, în zona cuprinsă între Romtrans şi punctul de lucru al companiei Electrica, de pe strada Păcii.  La ora 7.00, Dunărea avea o cotă de 657 cm (57 cm peste cota de inundaţie) şi un debit de 16.430 mc/s.

La ridicarea barajului de protecţie au lucrat 180 de oameni de la Ecosal, Apaterm şi Apa-Canal, alături de reprezentanţi ISU şi ai jandarmeriei. S-au folosit doar în cursul zilei de 30 iunie 12 utilaje (încărcătoare frontale şi tractoare cu remorcă), 150 de tone de nisip şi 6.000 de saci, conform unui comunicat al Primăriei Galaţi.

Baraj la Centrul de Dializă/Află de aici ce planuri au autoritățile brăilene în lupta cu apele Dunării

Tot în cursul zilei de ieri au fost trimise, de la ANIF Brăila, două pompe industriale de 200 mc/h, respectiv 1.200 mc/h. Pompa de 200 mc/h va fi utilizată ca o rezervă la Staţia de Pompare 13 iunie şi va fi folosită atunci când va fi necesar iar pompa de 1.200 mc/h va fi montată pe strada Portului şi strada Griviţei unde, în caz de ploaie abundentă sau dacă Dunărea va creşte foarte mult şi va exista riscul să refuleze prin căminul din locaţia anterior menţionată, va scoate apa din cămin, aruncând-o în Dunare.

În acest mod, Staţia de Pompare 13 iunie va fi ajutată, prin diminuarea volumului de apă de eveacuat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite